Recensie: 10 Blind Dates

Recensie: 10 Blind Dates

Recensie: 10 Blind Dates10 Blind Dates
ISBN: 9789000370573
Publicatiedatum: 22 oktober 2019
Aantal bladzijdes: 272
Goodreads

Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben…

Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest.

En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

Het was een boek dat ik al vaker voorbij had zien komen op social media en het klonk best wel tof. Toen ik kobo plus had, bleek de Nederlandse vertaling daarin te zitten en dus besloot ik het boek te lezen. Ik ging dus ook met toch wel wat verwachtingen het boek in.

Meteen toen ik begon vond ik het boek matig, maar ik besloot door te lezen. Want dat heb ik vaker en soms blijkt een boek daarna heel goed te zijn. Ik had stiekem de verwachting dat dat bij dit boek ook zo gebeuren, maar helaas gebeurde dat niet.

Waarom ik doorlas, weet ik nog steeds niet. Ik vond 10 blind dates saai en voorspelbaar. Maar dan ook echt voorspelbaar. Natuurlijk wist ik al vrij snel hoe het zou gaan, maar meestal zijn er nog wat strubbelingen. Dat was in dit boek eigenlijk vrijwel niet. Persoonlijk had ik het gewoon weg moeten leggen, want het heeft de zin in lezen weer een kopje kleiner gemaakt. Dat vind ik een beetje jammer.

10 Blind Dates vond ik een boek met potentie

Het idee van het verhaal vond ik ook best wel tof, maar de uitwerking vond ik dus echt matig. Het las niet lekker, voelde te geforceerd en ik vond de schrijfstijl van Ashley Elston ook gewoon niet prettig. Het las wel vlot weg, maar was niet mijn ding. Ik ben op een bepaald moment ook echt skippend gaan lezen.

Net als het besluit van de vertaler om het woord hug niet te vertalen. Waarom niet in godsnaam? Daar hebben we in Nederland gewoon een woord voor dat de lading prima dekt. Namelijk het woord knuffel. Bij sommige dingen snap ik waarom iets niet vertaald wordt, maar hug? Knuffel volstaat wat mij betreft net zo goed. 

Ik miste in het boek ook toch echt wel een klik met hoofdpersoon Sophia. Normaal hoop ik op zijn minst dat een personage niet in een waterput valt en geen beurt bij Ganzenborden over hoeft te slaan, maar bij dit boek kon me dat eigenlijk niet schelen. Ik vond haar niet stom, dat ook niet. Ik had gewoon helemaal niets met haar helaas. 

10 Blind Dates vond ik een boek met potentie, maar helaas kwam er niet veel uit. Het was net een lege neus wanneer je verkoud bent en verwacht dat je met een beetje stomen heel veel snot eruit krijgt, maar dat er dan niets komt. Helaas, want het klonk echt tof. Dit boek vind je vast leuk als… ja, wanneer? Ik weet het niet. Heb je het gelezen en weet je een reden waarom je het leuk zou moeten vinden? Laat me dat vooral weten.

Van mij krijgt 10 Blind Dates 2 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: