Recensie: 1000 kilometer tussen jou en mij

Recensie: 1000 kilometer tussen jou en mij

Recensie: 1000 kilometer tussen jou en mij1000 kilometer tussen jou en mij / The geography of You and me
Auteur: Jennifer E. Smith
Uitgever: De Fontein
Publicatiedatum: 17 juni 2014
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 352
Goodreads

Lucy woont al haar hele leven in een wolkenkrabber en ze heeft al eens vaker vastgezeten in de lift, maar nog nooit eerder samen met Owen, de zoon van de concierge. Daarbij is trouwens ook nog nooit het licht uitgevallen. Ze hebben een klik, ook al zijn ze verschillend.

Owen neemt haar mee naar het dak van de wolkenkrabber waar ze een prachtig uitzicht hebben over donker New York. De nacht lijkt eindeloos te duren. Maar het is maar een nacht. Wat gebeurt er als het licht terugkeert?

De realiteit keert terug: Lucy vertrekt naar Edinburgh in Schotland, Owen verhuist naar de westkust. Kan liefde elke afstand overbruggen?

Dit boek was er eentje die bleef hangen ondanks dat ik hem nog niet op heel veel blogs gezien heb. Het bleef vooral hangen door de cover, want sterren. Ik ben helemaal gek van sterren. De cover heeft ook iets mysterieus.

Dit was een fijn boek. Na twee minder goede boeken gelezen te hebben, was ik blij dat ik nu weer eentje had waar ik in door wilde lezen. Ik was ook benieuwd naar het idee van vastzitten in de lift, omdat ik er jaren geleden een verhaal over schreef.  Ontzettend slecht, maar ach, ik was zestien.
Erg origineel is het boek niet, maar dat is niet erg. Ik vind het veel belangrijker dan een boek goed wegleest dan dat het heel erg origineel is. Dit boek las lekker weg en het bleef nog even in mijn hoofd hangen. Niet zo lang als sommige andere boeken, maar het is ook geen boek dat ik meteen weer ben vergeten.

Lucy is niet heel erg goed uitgewerkt, maar ze is ook niet plat. Ze zit ertussenin. Ik kon met haar meeleven en meevoelen. Wat ik leuk vond, is dat Lucy geen standaard rijk meisje is. Ze is vreemd, maar op een goede manier.  Als ze zou bestaan, zou ze misschien wel een vriendin kunnen zijn (negeer het feit dat ze geen vriendinnen heeft).
Met Owen had ik minder en die vind ik ook minder uitgewerkt. Het boek wordt vanuit beiden beschreven, maar ik vond de stukken van Lucy het leukste om te lezen.

Het is dus absoluut een aanrader deze zomer. Alleen al voor de mooie cover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge