Recensie: 2+1

Recensie: 2+1

Recensie: 2+12+1 / The Bermudez Triangle
Auteur: Maureen Johnson
Uitgever: De Fontein
Publicatiedatum: mei 2010
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 351
Goodreads

Nina, Avery en Mel zijn onafscheidelijk en worden daarom ook wel De Bermuda driehoek genoemd. In de zomer gaat Nina voor een workshop naar de universiteit in Stanford en Mel en Avery blijven thuis.

Die zomer verandert alles tussen de drie. Nina wordt verliefd op Steve en bij terugkomst hoopt ze dat haar vriendinnen blij zijn voor haar, maar het loopt totaal anders.

Het is een boek waar ik echt totaal niet in kwam en de eerste veertig, vijftig pagina’s vond ik zo stom dat ik overwogen heb om het boek in een hoek te gooien. Ik denk dat ik hoopte op de magie van 13 enveloppen & 1 rugzak. Helaas vond ik die magie niet in dit boek, ook niet op het einde. Toen ik er eenmaal in zat, ging het lezen behoorlijk snel en vond ik het boek ook leuk. Alleen het einde niet, ik vond het einde niet leuk. Voor mijn gevoel is de schrijfster midden in een scene gestopt. Dat noemen ze ook wel een open einde, maar dit is een ander soort einde. Een onbevredigend einde is het, denk ik.

Het was wel een onverwacht einde, want ik had een ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ einde verwacht en dat is het niet echt. Het komt wel goed, maar tegelijkertijd komt het niet meer goed en kunnen sommige dingen niet echt meer gerepareerd worden.

Het boek wordt vanuit alle drie verteld. Het ene hoofdstuk is vanuit Nina, dan weer vanuit Avery of Mel. Er wordt niet aangegeven dat er van personage gewisseld wordt, dus af en toe moest ik wel even goed nadenken wie er nu aan het woord was. Ik vind het trouwens wel een fijne schrijfstijl: Om af te wisselen tussen de personages.
Nina had het meest boeiende verhaal van de drie, vond ik. Voor mij in elk geval, omdat ik nooit een dilemma heb gehad wat betreft mijn geaardheid (overigens ook niet met die van een ander). Ik kan me voorstellen als je dat wel hebt, het verhaal van de andere twee boeiender vindt.

Het is een aardig boek, maar je moet er wel even inkomen en doorlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge