Recensie: 456 dingen om te tekenen

Recensie: 456 dingen om te tekenen

456 dingen om te tekenen
ISBN: 9789045317922
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: juli 2015
Genres: Creatief

Zin om te tekenen, verven, krijten, kleien, knippen of plakken - maar je hebt geen inspiratie? Wanhoop niet! Hier zijn '456 dingen om te tekenen', het langverwachte vervolg op '444 dingen om te tekenen'! Dit boek brengt je altijd en overal op creatieve ideeën. Ook is het erg leuk om iets tekenen waar je zelf nevernooitniet aan zou denken. En dat dan maar liefst 456 keer! Het boek is uitgevoerd met extra dik papier, waarop je met elk materiaal uit de voeten kunt. Van afvoerputje tot zolderkamer, de 456 ongebruikelijke opdrachten zullen je creativiteit tot ongekende hoogte brengen

Soms wil je iets tekenen, maar heb je geen idee wat. Het zoveelste stripfiguur gaat na een tijdje misschien vervelen en om nou weer dat zelfportret te maken … Gelukkig is er een oplossing: inspiratie in de vorm van een boek. Om precies te zijn 456 dingen om te tekenen.

In dit boek vind je allerlei verschillende soorten opdrachten die varieren van iets kleins tot iets heel groots. Van hele normale dingen zoals een appeltaart of kittens tot aan een incompleet bouwpakket van IKEA. En dan is out of the box denken natuurlijk ook wel een beetje de bedoeling, want in mijn hoofd zie ik een boos iemand bij dat incomplete bouwpakket en niet het bouwpakket zelf.

Natuurlijk ging ik zelf ook aan de slag met 456 dingen om te tekenen en ik deed een paar verschillende opdrachten die ik erg leuk vond om te doen. Zoals je ziet heb ik verschillende materialen gebruikt: alleen grijs potlood, stift en een fineliner. Bij dingen die je met stift inkleurt, weet je nooit of het doordrukt en dat wilde ik testen.

Gelukkig is het papier erg dik en dus drukte de stift en fineliner niet door. Fijn! Als je graag met stift werkt, is dat in dit boek in elk geval geen probleem.

Het enige nadeel is dat je voor sommige tekeningen maar een erg klein stukje bladzijde hebt. Bij sommige opdrachten heb je maar 1/4de van de bladzijde. Dat kan genoeg zijn, maar ook te weinig als je echt een mooie tekening wilt maken. En 456 dingen om te tekenen is ook best zwaar, dus je neemt het niet even mee.

456 dingen is ideaal om je creativiteit een beetje op gang te helpen als je wel iets wilt tekenen, maar niet weet wat. Het zorgt ervoor dat je out of the box gaat denken en niet weer het zoveelste gezicht tekent. 456 dingen om te tekenen staat zo vol dat je altijd wel iets kunt vinden dat je bevalt en wat je kunt tekenen.

[bol_product_links block_id=”bol_580491f9a0c65_selected-products” products=”9200000040358445″ name=”456″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge