Recensie: A Conjuring of Light

Recensie: A Conjuring of Light

A Conjuring of Light
ISBN: 9781785652448
Auteur: V.E. Schwab
Series: Shades of Magic #3
Uitgever: Titan Books
Publicatiedatum: 21 februari 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 666
Buy on Amazon
Goodreads

THE BALANCE OF POWER HAS FINALLY TIPPED...
The precarious equilibrium among four Londons has reached its breaking point. Once brimming with the red vivacity of magic, darkness casts a shadow over the Maresh Empire, leaving a space for another London to rise.

WHO WILL CRUMBLE?
Kell - once assumed to be the last surviving Antari - begins to waver under the pressure of competing loyalties. And in the wake of tragedy, can Arnes survive?

WHO WILL RISE?
Lila Bard, once a commonplace - but never common - thief, has survived and flourished through a series of magical trials. But now she must learn to control the magic, before it bleeds her dry. Meanwhile, the disgraced Captain Alucard Emery of the Night Spire collects his crew, attempting a race against time to acquire the impossible.

WHO WILL TAKE CONTROL?
And an ancient enemy returns to claim a crown while a fallen hero tries to save a world in decay.

A Conjuring of Light is het derde en laatste deel in de Shades of Magic trilogie. Het boek lag al sinds ‘ie uit was, netjes op de plank, maar ik moest deel één en twee eerst nog lezen. Toen ik dat deed, bleef ie alsnog een tijd liggen door alle boeken met voorrang. Maar nu heb ik hem eindelijk gelezen en hij was weer goed! Wat mij betreft is A Conjuring of Light ook echt wel een waardige afsluiter van de trilogie. A Gathering of Shadows, het tweede deel, vond ik wat minder en ik was ook een beetje bang voor dit deel. Wat als dit ook tegen zou vallen? Maar gelukkig is dat niet het geval.

In dit boek worden alle vragen beantwoordt, rode lijnen gesloten en leef je mee met de personages. Er waren momenten dat ik zelfs een beetje verdrietig werd, al heb ik niet gehuild. Je kunt in dit boek niet niet meeleven met ze. En vooral met Kell en Rhy leefde ik mee. Allebei maken ze nogal heftige dingen mee die hun toekomst voor altijd veranderen.  

Dat geldt ook wel voor personages als Lila en Holland, maar daar had ik toch minder medelijden mee. Misschien omdat zij minder kunnen verliezen. Alle personages vind ik eigenlijk even tof. Kell, Rhy, Lila, Holland, Alucard, ik hou van ze allemaal. Het verhaal in A Conjuring of Light wordt vanuit allemaal verteld en op die manier krijg je dus goed te zien hoe ze over zaken denken.

Kell is de jongen die alles voor de mensen over heeft van wie hij houdt. Rhy is de gevoelige prins. Lila de badass dief die voor niets of niemand bang is, maar stiekem toch een hart heeft. En dat geldt ook voor Alucard die doet of hij een stoere piraat is, maar stiekem een zacht ei is. Holland speelt de vijand, maar is dat eigenlijk ook helemaal niet: hij maakt gewoon foute keuzes. In dit deel vind ik Holland het meest verrassend, want hij heeft mijn mening die ik na twee boeken had, dus helemaal omgedraaid. Vind ik tof.  

A Conjuring of Light staat ook bol van de onverwachte gebeurtenissen en van de spanning. Het zorgt ervoor dat je constant op het puntje van je stoel zit en dingen totaal niet aan ziet komen. Af en toe sloeg mijn hart over, dacht ik: nee, nee, nee, dit kun je ons lezers niet aandoen, Victoria. Victoria trekt je mee in het verhaal en laat je pas los als het uit is. Misschien dat ik het toch wel dikke boek – 666 pagina’s is niet niets – daarom in drie dagen uit had.

De hardcoverversie van dit boek

A Conjuring of Light heeft een goede verhaallijn die je aandacht vast blijft houden en waar je nieuwsgierig door blijft worden en dan moet je verder lezen. Daarnaast vind ik Victoria’s schrijfstijl erg prettig. Het is echt high fantasy, maar het leest echt prima weg. Bij Sarah J. Maas heb ik nog weleens moeite door het Engels, maar bij Victoria echt totaal niet. Het las gewoon heel goed door. 

En die covers: zo mooi! Zowel de paperback (de cover bij dit artikel bovenaan) als de hardcover. Ze zijn allebei heel anders, maar net zo tof. Ik wil ook echt heel graag de hardcovers, maar ja, die book buying ban, dus het zal nog even moeten wachten. Ze slaan allebei heel goed op de trilogie en het verhaal.

A Darker Shade of Magic blijft mijn favoriet, maar A Conjuring of Light staat op twee. Maar ik vind de hele serie zo tof. Het wordt tijd dat hij vertaald wordt in het Nederlands.

A Conjuring of Light vind je leuk als:

  • Je van schrijfsters als Sarah J. Maas of Leigh Bardugo houdt
  • Je van het genre fantasy houdt
  • Je gewoon graag een goede trilogie wilt lezen

Van mij krijgt A Conjuring of Light vijf sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: