Recensie: A Darker Shade of Magic

Recensie: A Darker Shade of Magic

A Darker Shade of Magic
ISBN: 9780765376459
Auteur: V.E. Schwab
Series: Shades of Magic #1
Uitgever: Tor Books
Publicatiedatum: 24 februari 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

Kell is one of the last travelers--magicians with a rare, coveted ability to travel between parallel universes connected by one magical city.

There's Grey London, dirty and boring, without any magic, and with one mad King--George III. Red London, where life and magic are revered--and where Kell was raised alongside Rhy Maresh, the roguish heir to a flourishing empire. White London--a place where people fight to control magic and the magic fights back, draining the city to its very bones. And once upon a time, there was Black London. But no one speaks of that now.

Officially, Kell is the Red traveler, ambassador of the Maresh empire, carrying the monthly correspondences between the royals of each London. Unofficially, Kell is a smuggler, servicing people willing to pay for even the smallest glimpses of a world they'll never see. It's a defiant hobby with dangerous consequences, which Kell is now seeing firsthand.

Fleeing into Grey London, Kell runs into Delilah Bard, a cut-purse with lofty aspirations. She robs him, saves him from a deadly enemy, and finally forces Kell to spirit her to another world for a proper adventure.

Now perilous magic is afoot, and treachery lurks at every turn. To save all of the worlds, they'll first need to stay alive.

Van alle kanten kreeg ik A Darker Shade of Magic aangeraden. Eigenlijk iedereen die het boek las, vond het goed en vond dat ik het moest lezen. Ik schafte al een tijd geleden dit deel aan, samen met A Gathering of Shadows, het tweede deel in de serie. Stiekem ook een beetje omdat ik de covers zo gaaf vind. Zowel die van de paperback als van de hardcovers. En toen bleef het in de kast staan. En het meest stomme is dat ik niet eens weet waarom.

Toen ik eindelijk aan A Darker Shade of Magic begon, moest ik er echt wel even inkomen. Ik las al eerder This Savage Song van V.E. Schwab, dus ik kende haar schrijfstijl wel een beetje, maar dat is behoorlijk lang geleden. V.E. Schwab schrijft best pittig Engels. En ik kwam uit een Nederlands boek, dus dan is het helemaal wennen. Maar als je gewend bent, is haar schrijfstijl zo tof.

Maar ik was koppig en las dapper door. Als iedereen het zo goed vindt, moet het dat toch ook wel zijn? En gelukkig vond ik de draad van het verhaal en liet me meetrekken, langzaam naar het einde.

Dat einde, pff. Dat is nogal intens. In de laatste honderd bladzijdes lijkt zo’n beetje alles te gebeuren en zit er geen moment stilte in. Het is actie, actie, actie, actie en dat achter elkaar. Voor mij had er in het begin wel iets meer mogen gebeuren en aan het einde wat minder, maar dat is ook het enige minpunt uit dit boek.

Ook vind je in A Darker Shade of Magic genoeg (onverwachte) plotwendingen die je doen verlangen om de rest ook te weten te komen. Er waren best wat stukken waarbij ik een hand voor mijn mond sloeg en een ‘o, als dat maar goed gaat’ mompelde. Ik kon dan ook niet wachten op deel twee en las dus maar meteen door. Dat is dan het voordeel van als de hele serie al uit is. Geen verschrikkelijke cliffhangers waar je nog een jaar mee zit.

Het verhaal wordt vooral vanuit Lila en Kell verteld, maar Rhy komt zo nu en dan ook aan het woord. Ik vind alle drie de personages leuk. Lila is behoorlijk badass en voor niets en voor niemand bang. Ze is echt zo’n tough cookie.

Kell is het personage dat het verhaal echt interessant maakt en waar ik heel nieuwsgierig naar was. Vooral naar zijn verleden. Je komt wel iets te weten, maar lang niet alles in dit eerste deel.

En Rhy is de ietwat verwende prins die nogal belangrijk is voor Kell. En Kell is net zo belangrijk voor hem. Dat maakt dit boek in elk geval wel goed duidelijk. Bij hem had ik wel de meeste ‘chips, hoe gaat dit aflopen?’ momenten.

Voor mij zijn alle drie interessant, maar ieder op hun eigen manier. Ze hebben hun dingetjes en ik vind het tof dat je ze uit elkaar kunt halen, dat ze niet op elkaar lijken. Voor mij komen Lila, Kell en Rhy echt wel tot leven.  

Als je van Sarah J. Maas houdt, is dit ook wel echt een aanrader. Al ligt hier de nadruk misschien wat minder op liefde, maar het is nog steeds heel erg tof. Van mij krijgt A Darker Shade of Magic vier sterren.

Eén gedachte over “Recensie: A Darker Shade of Magic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge