Recensie: A Love Song for Liars

Recensie: A Love Song for Liars

Recensie: A Love Song for LiarsA Love Song for Liars
Publicatiedatum: 29 april 2020
Buy on Amazon

I fell for Tyler Adams when he had nothing but a guitar.
He was my rebel prince, my handsome muse, my twisted friend.
We were worlds apart in every way that mattered:
He was poor, I was rich.
He was beautiful, I was plain.
He honed his talent in private, while I ached for the spotlight.
When Tyler moved in with us, Oakwood Prep fell on its knees to worship at his altar.
He traded my friendship for their crown.
I will never forgive his betrayal.
But some nights...
He makes me want to.

A Love Song for Liars is Book 1 in the angsty new adult, academy-inspired Rivals trilogy. From USA Today bestselling romance author Piper Lawson!

A Love Song for Liars is het eerste deel in de nieuwe trilogie van Piper Lawson. Ik ken de auteur niet, maar kwam de oproep om het boek vooruit te lezen tegen in een Facebookgroep en besloot om het te doen. Op die manier heb ik al heel wat auteurs ontdekt. De ene vond ik beter dan de andere, maar dat heb je sowieso wel.

Ik ging dus ook zonder verwachtingen lezen, want ik ken de auteur niet en had ook geen idee hoe ze zou schrijven. Het enige wat ik had aan verwachtingen was een lekker wegleesboek. De samenvatting klonk interessant. Ik vind dingen als ‘He traded my friendship for their crown’ wel lekker mysterieus. Het is overigens geen fantasy, mocht je dat nu denken na die zin. Absoluut niet, want het speelt zich af op een middelbare school in de examenklas. 

A Love Song for Liars deed me een beetje denken aan Ryans bed. Misschien omdat dat ook een beetje dezelfde leeftijd was. Niet helemaal New Adult, maar door de expliciete scenes en dergelijke ook geen Young Adult. Voor mensen die net met New Adult beginnen – of willen beginnen – is dit misschien een mooi opstapje. Niet te heftig, maar wel meer dan in Young Adult. 

Ik ben ook echt wel benieuwd naar het tweede deel van de serie

Het boek wordt verteld vanuit Annie en Tyler. Met die eerste naam had ik wel even moeite. Ik ken namelijk vooral Annies van 65 jaar en ouder, dus dan is het raar als iemand jong is, haha.  Al moeten we het weesmeisje met dezelfde naam niet vergeten. Verder vond ik haar een prima personage, al bleef ze voor mij wat oppervlakkig. Ik kreeg niet heel goed hoogte van haar. 

Ik kon meer met Tyler, al vond ik die ook oppervlakkig, maar die vond ik wel interessanter dan Annie. Vooral omdat ik aan het einde van het boek nog niet het idee had hem echt te kennen. Het voelde of hij niet het achterste van zijn tong wilde laten zien. Ik ga er overigens vanuit dat het in de andere delen wel gaat gebeuren. 

A Love Song for Liars heeft geen extreme onverwachte gebeurtenissen, al zaten er wel wat onverwachte dingen in die ik niet per se aan had zien komen.

En het einde vond ik sowieso het beste. Daar was ik echt geïnteresseerd en wilde doorlezen, maar helaas, er was niets meer. Ik ben ook echt wel benieuwd naar het tweede deel van de serie en of ik er dan meteen in zit. Daar had ik bij dit boek wel wat moeite mee, maar uiteindelijk is het goedgekomen.

A Love Song for Liars vond ik een aardig boek, maar niet heel bijzonder. Wel vind ik Piper prettig schrijven en leest het op zich prima weg. Ik miste wel een beetje de diepgang in de personages, die bleven voor mij gewoon vlak helaas.

Van mij krijgt A Love Song for Liars 3 sterren.

A Love Song for Liars kreeg ik als ARC, maar dat heeft geen invloed op mijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: