Recensie: A thousand pieces of you

Recensie: A thousand pieces of you

Recensie: A thousand pieces of youA thousand pieces of you
Auteur: Claudia Gray
Series: Firebird #1
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 4 november 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

Marguerite Caine's physicist parents are known for their groundbreaking achievements. Their most astonishing invention, called the Firebird, allows users to jump into multiple universes—and promises to revolutionize science forever. But then Marguerite's father is murdered, and the killer—her parent's handsome, enigmatic assistant Paul— escapes into another dimension before the law can touch him.

Marguerite refuses to let the man who destroyed her family go free. So she races after Paul through different universes, always leaping into another version of herself. But she also meets alternate versions of the people she knows—including Paul, whose life entangles with hers in increasingly familiar ways.
Before long she begins to question Paul's guilt—as well as her own heart. And soon she discovers the truth behind her father's death is far more sinister than she expected.

A thousand pieces of you stond al een flink tijd in de kast. Destijds nam ik hem vooral mee, omdat ik de voorkant zo geweldig gaaf vond. Ook klonk het verhaal erg interessant. Toch had ik er ook mijn bedenkingen bij: ik was bang dat het wel erg technisch zou worden en onduidelijk met al die verschillende dimensies. Maar wat vond ik nou echt van A thousand pieces of you?

Zoals je kunt zien aan mijn sterren, beviel het boek me. Sterker nog: ik vond A thousand pieces of you echt heel erg goed. En die technische dingen? Die kwam ik eigenlijk helemaal niet tegen. Alleen in het begin wel even. Ik moest ook even aan de schrijfstijl wennen en in hoofdstuk 1 had ik even moeite om mijn aandacht erbij te houden, maar toen vloog ik door A thousand pieces of you heen.  Ik had deel 1 volgens mij in 2,5 dag uit.

De personages voelen voor mij als echte mensen, als diepe personages die goed beschreven zijn. Dat geldt voor Marguerite, maar ook zeker voor Paul en Theo. De namen vind ik trouwens wel iets minder, maar je kunt niet alles hebben. Voor mijn gevoel zijn het 3D-personages die ook imperfecties hebben en niet alleen goede dingen.

In A thousand pieces of you zitten een aantal plotwendingen die ik niet aan had zien komen, waardoor het ook origineel wordt. En het verhaal op zich vind ik ook origineel. Met dimensies is al vaker gedaan, maar voor mijn gevoel voelde dit nieuw, toch weer heel anders dan bijvoorbeeld Out there: de kristallen sleutel dat ik pas las. Dat boek vond ik dus niet zo, al vond ik dat verhaal wel boeiend.

Maar natuurlijk vond ik niet alles goed. Zo zit er een liefdesdriehoekje in, iets dat ik al van mijlenver aan had zien komen. Ook de uitkomst zag ik al aankomen, maar ach. Ik vond A thousand pieces of you verder origineel genoeg om het verhaal vijf sterren te geven. En Paul is een schatje.

In dit deel komt Rusland trouwens ook voor en dat vind ik nog altijd een fascinerend land. Daar zou ik dolgraag nog een keer heen reizen, alleen liever niet door de dimensies heen, maar gewoon met de trein of met het vliegtuig. Voor mij was het wel iets extra’s waardoor ik A thousand pieces leuk vond.

Normaal heb ik het niet zo vaak over covers, maar bij deze kan ik de cover niet negeren: hij is zo mooi! Echt, ik ben stiekem verliefd op deze cover.

Van A thousand pieces of you had ik dus niet al te hoge verwachtingen, maar dat had ik dus wel moeten hebben. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat ik bij deel 2 en 3 wel vuurwerk verwacht. Boeken die nog beter zijn A thousand pieces of you en ik weet dat dit heel erg lastig gaat worden, maar we gaan het zien. Ik ben in elk geval heel nieuwsgierig en ik ben blij dat ik meteen verder kan lezen in deel 2, Ten thousand skies above you.

De Nederlandse uitgave, Duizend stukjes van jou, is uitgegeven door HarperCollins.

[bol_product_links block_id=”bol_56ab7e137f4ff_selected-products” products=”9200000039855609,9200000047395299″ name=”stukjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 gedachten over “Recensie: A thousand pieces of you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge