Recensie: A torch against the night

Recensie: A torch against the night

A Torch Against the Night
ISBN: 9781101998878
Auteur: Sabaa Tahir
Series: An Ember in the Ashes #2
Uitgever: Razorbill
Publicatiedatum: 30 augustus 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 452
Goodreads

Elias and Laia are running for their lives. After the events of the Fourth Trial, Martial soldiers hunt the two fugitives as they flee the city of Serra and undertake a perilous journey through the heart of the Empire.

Laia is determined to break into Kauf—the Empire’s most secure and dangerous prison—to save her brother, who is the key to the Scholars’ survival. And Elias is determined to help Laia succeed, even if it means giving up his last chance at freedom.

But dark forces, human and otherworldly, work against Laia and Elias. The pair must fight every step of the way to outsmart their enemies: the bloodthirsty Emperor Marcus, the merciless Commandant, the sadistic Warden of Kauf, and, most heartbreaking of all, Helene—Elias’s former friend and the Empire’s newest Blood Shrike.

Bound to Marcus’s will, Helene faces a torturous mission of her own—one that might destroy her: find the traitor Elias Veturius and the Scholar slave who helped him escape…and kill them both

Het eerste deel, An Ember In The Ashes/De heerschappij van maskers, trok me nooit zo. Het enige dat ik hoorde over dit boek, was dat het zo goed was. En toen begon ik te lezen en was ik verkocht. Na het eerste deel moest en zou ik verder, maar A Torch Against The Night was op dat moment nog niet uit. En dus moest ik wachten.
Ik wilde het tweede deel oppakken zodra het me in de handen geduwd werd door de pakketbezorger, maar op de een of andere manier bleef het boek maanden liggen.

Maar in januari las ik A Torch Against The Night dan toch eindelijk. A Torch Against The Night gaat verder waar An Ember In The Ashes gestopt is en is dus echt geen moment saai. Elias en Laia gaan er meteen in vliegende vaart vandoor en jij als lezer rent achter ze aan omdat je nieuwsgierig bent hoe het zult eindigen.

Het boek is geen moment saai en barst van de spanning en houdt er een stevig tempo in. In het boek vind je plotwendingen all over en elke keer als je denkt: ‘nu komt er niets meer,’ dan gebeurt er weer iets waardoor je denkt: ‘Hm, misschien gebeurt er toch nog wel iets.

Dus ja, plotwendingen kun je op elke bladzijde in dit boek vinden zo ongeveer.

Elias en Laia leer je in A Torch Against The Night beter kennen. Ik kreeg medelijden met ze en hoopte alleen maar dat het goed zo komen, want dat hebben ze wel verdiend na alles wat ze hebben meegemaakt. Maar ja, schrijvers vinden dat niet altijd. Die laten hun personages liever lijden – Oké, ik als schrijver ook -, maar als lezer kun je alleen maar hopen dat het goed komt. Voor mij kwamen ze ook echt wel tot hun recht en tot leven. Voor mij is het belangrijk als ik mee kan leven met de personages en dat kan ik zeker.

Om de beurt vertellen Laia en Elias. Wie ook vertelt in A Torch Against The Night, is Helene. Ik vond Helene’s stukken heel erg interessant, omdat zij aan een heel andere kant staan dan de andere twee. En in het eerste deel was ik al nieuwsgierig geworden naar dit sterke vrouwelijke personage. Voor mij is het zeker een goede keuze geweest dat ook het oogpunt van Helene beschreven wordt, want ik denk dat ik haar anders een ongelofelijke bitch gevonden zou hebben. Maar omdat je haar eigen worstelingen ziet, weet je waarom ze doet wat ze doet en hoeveel zij er zelf voor op moet geven.  

Toch vind ik An Ember In The Ashes wel iets beter dan A Torch Against The Night, maar het boek heeft me zeker niet teleurgesteld en aan mijn verwachtingen voldaan. Ik wil nu wel graag door met deel 3, maar die is nog niet uit. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit verhaal verder gaat en of iedereen uiteindelijk toch een happy end krijgt. Een soort van dan. Maar ja, kan dat nog wel, zo’n gelukkig einde?

[bol_product_links block_id=”bol_5885e547695fd_selected-products” products=”9200000046853274″ name=”a torhc” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge