Recensie: A Wish for Us

Recensie: A Wish for Us

Recensie: A Wish for UsA Wish For Us
ISBN: 9781721027088
Auteur: Tillie Cole
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Publicatiedatum: 10 juni 2018
Genres: Contemporary, New Adult
Goodreads

Nineteen-year-old Cromwell Dean is the rising star of electronic dance music. Thousands of people adore him. But no one knows him. No one sees the color of his heart.

Until the girl in the purple dress. She sees through the walls he has built to the empty darkness within.

When Cromwell leaves behind the gray skies of England to study music in the South Carolina heat, the last thing he expects is to see her again. And he certainly doesn’t expect that she’ll stay in his head like a song on repeat.

Bonnie Farraday lives for music. She lets every note into her heart, and she doesn’t understand how someone as talented as Cromwell can avoid doing the same. He’s hiding from his past, and she knows it. She tries to stay away from him, but something keeps calling her back.

Bonnie is the burst of color in Cromwell’s darkness. He’s the beat that makes her heart skip.

But when a shadow falls over Bonnie, it’s up to Cromwell to be her light, in the only way he knows how. He must help her find the lost song in her fragile heart. He must keep her strong with a symphony only he can compose.

Tillie Cole is een van de auteurs die naar RARE komt en ik was benieuwd naar haar boeken. De cover van A Wish For Us vind ik prachtig – en heel toepasselijk voor het verhaal – en de samenvatting klonk goed, dus ik besloot om hem als ebook te kopen. Ik nam me voor om de paperback te kopen als ik hem tof vond.

Ik weet niet waarom, maar dit boek uitlezen duurde lang. Misschien om het feit dat mijn hoofd of op Hogwarts is deze dagen of in leesdipjesland, maar het boek las echt niet vlot en vooral het begin niet. Het ligt niet aan de schrijfstijl, want die leest erg fijn weg. misschien moest ik er gewoon even inkomen, want op een kwart van het boek zat ik er goed in.

De tranen liepen me over de wangen en ik huil niet zo heel snel. Maar het is zo ontzettend hartverscheurend zielig.

Personages Bonnie en Cromwell vertellen allebei het verhaal uit hun eigen standpunt. Dat is niets nieuws onder de New Adult-zon, maar – zoals je weet – vind ik dat erg prettig en ook hier vond ik het fijn om allebei hun verhaal te horen. Wel vond ik Cromwell iets meer tot leven komen dan Bonnie. Het was alsof hij net wat meer backstory had, wat meer achtergrond.

Beide personages verbergen geheimen. Het ene is heftiger dan het andere, maar allebei zijn het dingen die behoorlijke impact op je leven hebben. Dat van Cromwell is voor de lezer al vrij zichtbaar, maar bij Bonnie duurt het langer. Ook voor zichzelf is ze een stuk geslotener en werd ik nieuwsgierig naar wat haar verhaal is, waar zij mee worstelt.

Ik weet niet zo goed of Bonnies geheim echt een onverwachte plotwending was, maar ik had het ook niet echt aan zien komen. Eerlijk gezegd dacht ik aan andere dingen. Echt aan totaal andere dingen. Maar dat bleek het toch niet te zijn. Ergens vond ik het wel mooi dat ik in de verkeerde richting dacht.

Wat wel een onverwachte plotwending is, is een gebeurtenis redelijk aan het einde die het hele verhaal op zijn kop gooit. Ik heb gehuild en hard ook. De tranen liepen me over de wangen en ik huil niet zo heel snel. Maar het is zo ontzettend hartverscheurend zielig. Er was nog eentje aan het einde, maar die was voor mij niet helemaal goed afgewerkt. Het idee was wel goed, maar die kwam gewoon niet zo over.

A Wish For Us is een heel mooi boek en als je van serieuzere New Adults houdt zoals die van Colleen Hoover, dan is dit zeker een aanrader. Ik vond het een fijne eerste kennismaking met Tillie Cole en ik ga zeker meer van haar lezen.

A Wish For Us krijgt van mij 4 sterren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge