Recensie: Aan alle jongens van wie ik hield

Recensie: Aan alle jongens van wie ik hield

Aan alle jongens van wie ik hield / To All the Boys I've Loved Before
ISBN: 9789048831210
Auteur: Jenny Han
Series: To All the Boys I've Loved Before #1
Uitgever: Moon, Simon & Schuster
Publicatiedatum: 4 april 2016
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Wat als alle grote, heimelijke liefdes van je leven erachter komen hoe je ooit over ze dacht… tegelijkertijd!

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Aan alle jongens van wie ik hield is een wereldwijd succes geworden. Op een bepaald moment las iedereen het om me heen en ik kwam het overal tegen op social media. Ik werd toen erg nieuwsgierig naar het boek. Als het overal zo aangeprezen werd, dan zou het toch wel goed moeten zijn?

En toen kreeg ik een recensie-exemplaar van Moon, omdat ik vorig jaar bij de YA-brainstorm was (waar dit boek getipt werd). Zou dit boek al mijn verwachtingen waarmaken en zou het echt zo geweldig zijn?

Ik vond Aan alle jongens van wie ik hield best een leuk boek. Het gaat over een meisje die brieven schrijft aan de jongens van wie ze hield en daarmee begint alle puinhoop in het leven van Lara Jean. Iemand verstuurt de brieven namelijk.

Aan alle jongens van wie ik hield kabbelt wel een beetje voort. Af en toe wil ik de personages een mep geven, omdat ze zo dom doen. En ik wilde heel graag weten wie in vredesnaam die brieven verstuurd heeft, want wie wilde er zo graag een puinhoop van Lara Jeans liefdesleven maken?

Ik moest er wel even in komen, want in het begin vond ik Aan alle jongens van wie ik hield niet zo bijzonder. Het las wel snel weg, maar het was in het begin geen boek dat ik door wilde blijven lezen. Dat gebeurde pas halverwege.

Ik vind Lara Jean een leuk personage. Ze moet zichzelf zien te vinden in Aan alle jongens van wie ik hield. Haar zus Margot zit voor een jaar in Schotland en zij regelde altijd alles in huis. Nu moet Lara Jean dat dus doen.

Ik merkte dat Lara Jean het moeilijk vond in het begin om onder het juk van haar zus uit te komen. Je merkt heel duidelijk dat zus Margot nog steeds de dingen wil regelen, ook al zit ze nu in het buitenland.

Aan het eind vind ik haar een stuk volwassener en meer een mening voor zichzelf vormen, dus het is duidelijk dat Lara Jean gegroeid is tijdens het boek.

De rest van de personages – behalve Margot, die vind ik vervelend – vind ik ook leuk. Vooral Kitty met haar bijdehante opmerkingen.

Ik vond het een leuk boek, maar ik vond het de hype niet waard. Toch vond ik het ook absoluut geen tijdverspilling. Aan alle jongens van wie ik hield is een boek waar je even in moet komen, maar als je erin zit, heb je het zo uit. Als je van verhalen houdt waarin de familie centraal staat en waarin een meisje zichzelf moet vinden, dan is Aan alle jongens van wie ik hield wel iets voor jou.

[bol_product_links block_id=”bol_571e681bcc534_selected-products” products=”9200000053205670,9200000053837348″ name=”aan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”203″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “Recensie: Aan alle jongens van wie ik hield

  1. Ik heb dit boek ook op mijn lijstje staan om te kopen, maar ook alleen maar omdat ik het bij iedereen voorbij zie komen. Niet omdat ik zelf per se heel benieuwd ben naar het verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: