Recensie: After 2: Je kan niet leven zonder hem

Recensie: After 2: Je kan niet leven zonder hem

Recensie: After 2: Je kan niet leven zonder hemAfter 2: Je kan niet leven zonder hem
Auteur: Anna Todd
Series: After-serie
Uitgever: Boekerij
Publicatiedatum: Augustus 2015
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 608
Goodreads

Tessa heeft haar vriendje en overbezorgde moeder in het vorige deel achtergelaten om te gaan studeren. De eerste paar maanden zijn behoorlijk turbulent en dat heeft alles te maken met een jongen die onder de tatoeages en piercings zit. Hij maakt iets in haar los en gooit haar leven op zijn kop.

Haar leven is er spannend door, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Kan ze deze jongen, Hardin, eigenlijk wel vertrouwen? Of is het echt alleen maar een spelletje voor hem? Wat betekent Tessa eigenlijk voor hem? En hij voor haar?

Deel 1 vond ik eindigen met een cliffhanger en ik was heel erg benieuwd hoe het verder zou gaan in deel 2. Zou ik het ook zo snel uit hebben als het eerste deel en net zo goed vinden?

Op die laatste vraag is het antwoord: nee. Nee, ik vond het niet zo goed als deel 1. Waar in deel 1 veel dingen nog nieuw waren, was het in deel 2 al genoeg. Er gebeurde veel te veel van hetzelfde en dat stoorde me.

Af en toe vond ik Hardin ook wel bijna overkomen als iemand die psychisch niet helemaal in orde is. Oké, dat is hij ook niet, maar ik vond het niet fijn beschreven. Hij is psychisch in de war, hij leidt niet aan een psychische aandoening en voor mij kwam hij zo wel over. Ik moet het mannelijke personage uiteindelijk wel leuk vinden, maar iemand als Hardin zou ik uit de weg willen gaan. Daarnaast werd ik moe dat Tessa uiteindelijk steeds naar hem terugging en dat hij het dan weer verpestte door iets doms te doen. En misschien vond ik het hier en daar daardoor ook wel ongeloofwaardig.

Hier en daar heb ik zelfs stukken overgeslagen, omdat het weer over hetzelfde ging. Van mij had het boek zeker driehonderd bladzijdes korter gemogen en ook hoef ik niet elke keer een hele uitgebreide beschrijving van wat Tessa draagt.

De personages zijn wel wat dieper dan in deel 1, maar echt veel dieper worden ze niet en ik denk ook niet dat ze dat in de andere delen wel zijn. Voor mij blijven ze best vlak, al ergerde ik me zo nu en dan aan ze. Niet alleen aan Tessa, maar ook aan Hardin. Wat ik wel een pluspuntje vond, is dat er in dit boek ook stukjes vanuit Hardin verteld worden. Al hebben die wel erg veel overlap met die van Tessa, maar desondanks was het leuk vanuit hem te lezen. Hoe denkt hij nu eigenlijk?

Ook dit boek eindigt met een behoorlijke cliffhanger en dat maakt me toch wel nieuwsgierig naar meer, ook al was ik niet echt heel blij met dit boek. Ik zal ook niet zeggen dat ik nooit meer een boek uit deze serie ga lezen, maar voorlopig heb ik boeken liggen die mij leuker lijken. Het einde is ook de enige plotwending die ik niet verwacht had.

Het boek is oké en ondanks dat hij dik is, ben je er wel zo doorheen. Het is leuk voor tussendoor, maar meer ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: