Recensie: After 1: Hier begint alles

Recensie: After 1: Hier begint alles

Recensie: After 1: Hier begint allesAfter 1: Hier begint alles
Auteur: Anna Todd
Series: After-serie
Uitgever: Boekerij
Publicatiedatum: 17 maart 2015
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 528
Goodreads

Tessa Young gaat naar de universiteit en heeft hiervoor haar vriendje en overbezorgde moeder achter moeten laten. Naar de universiteit is al jaren één van haar plannen en haar toekomst lijkt helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin, de tegenpool van de enige jongen tot wie ze zich ooit aangetrokken heeft gevoeld. Hij is onaardig en heeft overal tatoeages en piercings.

Toch weet hij een heleboel in haar naar boven te halen, dingen waar ze zelf niet eens het bestaan van wist. Ze leert zijn wilde kant kennen, maar ook de romantische versie van hem. Ze wordt gedwongen om te kiezen tussen een vertrouwde, veilige toekomst of eentje die spannend, nieuw en onbekend is.

Dit boek is al een tijdje een hype op het internet en een van de weinige boeken die dankzij Wattpad uitgebracht was. Ik ben aan de versie op Wattpad begonnen, maar ik was toch wel benieuwd hoe het veranderd zou zijn in het boek en dus bleef ik hangen in hoofdstuk 20 op de site. Door de hype rondom dit boek was ik supernieuwsgierig. Zou het echt zo goed zijn?

Het boek leest lekker snel door, want ondanks de vele bladzijdes had ik het in zo’n 28 uur uit. Maar van mij had het best tweehonderd bladzijdes dunner gekund.
Daarnaast vind ik het ergens wel een beetje vreemd dat het een fanfiction is. Ik zag dan ook de hele tijd degene op wie Hardin Scott gebaseerd is voor me: Harry Styles. En ergens vind ik dat niet leuk, want ik vind Harry niet leuk. Ook vond ik Tessa een beetje een zeurpiet en naar mijn idee werd er iets te vaak beschreven wat Tessa nu weer voor kleding aantrok. Door de vele bladzijdes en de vlotte schrijfstijl vond ik de personages wel best levendig overkomen.

Er zaten niet echt plotwendingen in en het kabbelde een beetje voort. Misschien had het daarom ook best wel korter gekund. Voor mijn gevoel zat de meeste spanning in de vraag: wanneer gaan ze seks hebben? Hoe vaak?
Het einde was de enige echte plotwending, want wat daar gebeurt had ik niet aan zien komen. Toen zat ik wel even met mijn hoofd te schudden en met gefronste wenkbrauwen, terwijl ik Hardin even hard wilde slaan.

Het is een prima boek (en ik ben ook aan deel 2 begonnen), maar ook niet meer dan dat. Het is gewoon oké.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: