Recensie: Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg

Recensie: Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg

Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg
ISBN: 9789491375064
Auteur: Erik Melisie
Series: Alexandra Quirtesse #1
Uitgever: Boekenboet
Publicatiedatum: 2011
Genres: Fantasy, Jeugd
Aantal bladzijdes: 220
Goodreads

Tijdens een logeerpartij bij haar opa doet Alexandra Quirtesse op zolder een bijzondere ontdekking. Wanneer zij even later de tuin in gaat, komt ze per ongeluk in een andere wereld terecht. Het is een wondere wereld met dingen die ze kent vanuit haar eigen wereld, maar ze leert ook vele nieuwe dingen en vrienden kennen tijdens haar tocht door de Virkenmereg. Maar is zij hier wel veilig? Of moet zij uitkijken voor de wrede Havart? En waarom heeft het Grijze Leger het op haar gemunt?

Al een tijdje heb ik contact met de schrijver, Erik Melisie, op Twitter en die vond het eens tijd worden dat ik aandacht besteedde aan Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg op mijn blog. En ik ben best bereid om boeken te lezen als ze tof klinken, dus ik gaf dit boek een kans. Maar wat vond ik er nou echt van?

coffee-1128133_640

Het eerste dat me opvalt is de naam: Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg. Die is behoorlijk lang. Als mensen me vroegen wat ik op het moment las, moest ik echt terug gaan zoeken wat de exacte titel ook weer was. Voor mij is het belangrijk dat een titel blijft hangen en dat vond ik bij deze lastig. En afkorten gaat ook niet echt bij dit boek.

De schrijfstijl vond ik wel prettig. Ik had natuurlijk geen idee wat ik moest verwachten bij Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg qua stijl, dus ik liet het maar gewoon over me heen komen. Af en toe wat kinderlijk, maar dat is in dit geval zeker goed, want Alexandra is nog maar twaalf en dus moet de taal eenvoudiger zijn dan wanneer iemand bijvoorbeeld zeventien is. Ze is ook met heel andere dingen bezig. Hierdoor vond ik Alexandra eigenlijk ook wel geloofwaardig overkomen en kwam ze voor mij ook wel een beetje tot leven.

13452169

Echt mega onverwachte plotwendingen kwamen er niet in voor, maar eigenlijk miste ik die ook niet. Het verhaal had een goede vaart en las goed weg. Enige wat ik wel vervelend vond, was dat er zo ontzettend veel namen in zaten en dan vaak ook nog eens aparte namen. Die bleven niet altijd hangen en soms moest ik terugbladeren om te kijken wie wie ook alweer was, dus dat was weleens vervelend.

Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg is best leuk en zeker voor wat jongere kinderen is het een leuk boek. Voor mij voelde het boek soms iets te jong aan, maar desondanks vond ik het niet vervelend om te lezen.

Van Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg kreeg ik een recensie-exemplaar. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_58177d99125bb_selected-products” products=”9200000011221491″ name=”Alexandra” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge