Recensie: All About Mia

Recensie: All About Mia

All About Mia
ISBN: 9781910989104
Auteur: Lisa Williamson
Uitgever: David Fickling Books
Publicatiedatum: 2 februari 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 336
Goodreads

One family, three sisters.
GRACE, the oldest: straight-A student.
AUDREY, the youngest: future Olympic swimming champion.
And MIA, the mess in the middle.

Mia is wild and daring, great with hair and selfies, and the undisputed leader of her friends – not attributes appreciated by her parents or teachers.
When Grace makes a shock announcement, Mia hopes that her now-not-so-perfect sister will get into the trouble she deserves.
But instead, it is Mia whose life spirals out of control – boozing, boys and bad behaviour – and she starts to realise that her attempts to make it All About Mia might put at risk the very things she loves the most.

All About Mia stond al een tijdje op mijn boekenplank bij Storytel en ik besloot dat het nu weleens tijd werd om het boek eens te gaan luisteren. Het boek klonk wel oké, als een leuke contemporary Young Adult, maar niet bijzonder.

Eigenlijk dacht ik dat ik de schrijfster niet kende waardoor ik ook geen verwachtingen had, maar later bleek ik Lisa Williamson toch te kennen van Wie is nou normaal? Dat boek vond ik best goed, maar vooral door het thema in het boek. Alleen mijn hoofd heeft dus serieus niet bedacht dat ik al een boek gelezen had. Goeiemorgen.

Meestal vind ik het maar irritant als een auteur zijn of haar eigen boek voorleest, maar Lisa heeft eigenlijk best een fijne voorleesstem, al moest ik in het begin wel even wennen aan het Brits. Dat heb ik altijd, want ik vind Amerikaans toch meestal makkelijker. Het fijne aan een auteur die het zelf voorleest is dat het op de juiste manier voorgelezen wordt, al vind ik het soms niet prettig.

All About Mia gaat over Mia – ja, schokkend, ik dacht ook dat het over Fluffy ging – en je ziet alles vanuit Mia’s ogen in de eerste persoon. Daardoor leer je Mia goed kennen en kom je algauw te weten dat ze de middelste van drie zussen is waarbij de andere twee nogal uitblinken in verschillende dingen. Mia heeft het gevoel dat haar ouders haar niet zien, omdat zij niet echt iets bijzonders kan en vertelt dat.

Zelf kon ik niet zo heel veel met Mia, ik vond haar nogal een zeurpiet en zeuren over dingen waar ze zelf iets aan kon doen. Ze had nogal medelijden met zichzelf en gooit in het verhaal nogal wat dingen in de war. Ook vond ik haar een aansteller. Maar ze komt wel heel echt over en maakt een gevoel in me los, ondanks dat het niet echt positief is. Ze komt wel echt genoeg op me over, ook al had ik niet zo heel veel met haar. Ook vind ik haar zussen heel goed overkomen over hoe Mia ze ziet.

Echt onverwachte gebeurtenissen zaten er niet in en de dingen die er gebeuren, zag ik toch wel redelijk aankomen. Maar goed, ik verwachtte dit soort dingen dan ook absoluut niet en vond het dus niet echt storend. Het is niet ontzettend vernieuwend of zoiets, maar ik vind de schrijfstijl van Lisa Williamson wel erg prettig. Het leest snel weg en het is best leuk voor tussendoor.

All About Mia was een aardige contemporary Young Adult, maar spectaculair? Nee, dat niet. Ik vond Wie is nou normaal? dan echt toch een stuk beter en vernieuwender vooral. Van mij krijgt All About Mia drie sterren.

Eén gedachte over “ Recensie: All About Mia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: