Recensie: Alles of niets

Recensie: Alles of niets

Recensie: Alles of nietsAlles of niets
Auteur: Gillian King
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: Oktober 2015
Genres: Chicklit
Aantal bladzijdes: 240
Goodreads

Nikki's jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen, tot ze erachter komt dat ze al maanden dagelijks in de trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past.

Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook.

Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?

Naar dit boek was ik vooral benieuwd om de titel, want ja, vlak voor dit boek uitkwam heb ik mijn verhaal ingestuurd voor de schrijfwedstrijd van Storm Publishers onder deze naam. Ik was benieuwd in hoeverre dit boek zou lijken op mijn Alles of niets. Nou, ik kan vertellen: het boek lijkt er echt helemaal niets op.

De schrijfstijl is vlot en het boek is dun waardoor je het zo uit hebt. Ik had het binnen vierentwintig uur uit. Al ben ik natuurlijk wel een snelle lezer.

Voor mijn gevoel bleef het boek wel best vlak en leerde ik de personages in Alles of niets ook niet echt goed kennen. En ik denk dat ik ook weet waarom: het verhaal wordt verteld vanuit zowel Nikki als Roos. Ze vertellen ieder hun verhaal vanuit redelijk korte hoofdstukken.
En dat is waarschijnlijk wat mij ‘stoort’: ze hebben ieder hun eigen verhaal, maar eigenlijk is Alles of niets net iets te dun om zoiets te doen. En beide vrouwen hebben voor mij te weinig een eigen stem om eruit te springen. Ik moest regelmatig terugbladeren om te zien wie er nu aan het woord was. Wat ik dan wel weer leuk vind, is dat er twee vrouwen aan het woord komen en niet een man en een vrouw zoals meestal gebeurt.

Het einde vind ik wel verrassend, want die had ik echt niet aan zien komen. Ik kan hier niet te diep op ingaan, maar als je het boek gelezen hebt, snap je waarschijnlijk wel een beetje wat ik verwacht had. Eigenlijk had ik een totaal ander einde in mijn hoofd, dus dat vind ik verrassend aan Alles of niets. Leuk ook.

Heb ik me vermaakt? Ja, dat wel. Vond ik Alles of niets echt goed? Hij was oké, het is een prima feelgoodboek, maar meer ook niet. In dit boek hoef je in geen echte diepgang te verwachten of extreme plotwendingen. Het is een prima boek om snel tussendoor te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: