Recensie: Amber

Recensie: Amber

Amber
ISBN: 9789490767242
Auteur: Hati Bell
Uitgever: Zilverspoor
Publicatiedatum: 24 juli 2013
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

De dryade Amber O'Neill is door haar unieke maar gevaarlijke gave een buitenbeentje binnen een verborgen bovennatuurlijke gemeenschap in een Engels stadje. Als door een fusie tussen de lokale scholen rivaliserende rassen, zoals draken en dryaden, gedwongen worden hun dagen deels gemeenschappelijk door te brengen, ontaardt er een strijd rond Amber.

Wanneer Amber voor het eerst in aanraking komt met haar gezworen vijand, een drakenjong, krijgt ze een schokkend visioen. Hoe ver kan ze deze draak vertrouwen, en zal hij haar helpen of haar ondergang betekenen?

Wie met vuur speelt..

Tijdens de vorige Leesbeestenclub werd ons verteld dat het eerstvolgende boek Amber zou zijn. Het verhaal klonk best interessant en ik besloot om dit boek te lezen en om me op te geven.

Over Amber hoorde ik een heleboel dingen, maar ik hoorde vooral dat mensen veel spel- en taalfouten gevonden hadden. En ik stoor me al snel aan dat soort dingen, dus ik zag er een beetje tegenop om aan Amber te beginnen heel eerlijk gezegd.

Toen ik begon, vond ik het boek eigenlijk best oké. Vooral het begin vond ik nog best aardig, beter dan ik verwacht had in elk geval. Maar goed, mijn verwachtingen waren totaal niet hooggespannen. In het begin moest ik wel erg aan de schrijfstijl wennen.

Na zo’n tachtig bladzijdes kakte het verhaal – en het boek – voor mij nogal in. De schrijfstijl is behoorlijk vertellend, de schrijfster vertelt dingen in plaats van dat ze ze laat zien. Oftewel: Show don’t tell.

Voorbeeld:

Amber keek haar broer boos aan. ’Het is jóúw schuld.’

Of:

Amber schudde haar hoofd, pakte de eerste de beste krant en smeet die met kracht naar het hoofd van haar broer. De krant raakte de zijkant van zijn oor. ’Het is jóúw schuld,’ siste ze.

Voor mij gebeurde dat eerste vooral en dat vond ik jammer. Dat was ook iets waar ik me aan stoorde en waardoor de spannende scenes een stuk minder spannend waren bijvoorbeeld. Hierdoor voelde ik weinig bij het boek en bij de personages.

Aan het einde werd het boek wel weer wat interessanter en ging het lezen weer wat sneller, maar halverwege heb ik overwogen om te stoppen. Echt interessante plotwendingen zaten er eigenlijk ook niet in, het boek voelde voor mij als vrij voorspelbaar. Ik hoopte op veel spannende scenes, maar die vielen mij behoorlijk tegen.

Amber is een oké-personage, maar voor mij blijft ze eendimensionaal, plat. Ze vertelt zo goed als het hele verhaal, maar ik heb nu niet het idee dat ze tot leven is gekomen nu ik het boek uit heb. Ik weet nog niet zo goed wat ik met haar aan moet.

Het boek was oké, maar ik zou het vervolg niet willen lezen, daar vond ik het echt niet boeiend genoeg. Ik heb me zeker door de helft van de bladzijdes heen moeten worstelen in plaats van dat ik het echt heel erg goed vond.

Dit boek kreeg ik vanwege het meedoen van de Leesbeestenclub.

[bol_product_links block_id=”bol_57275fa409697_selected-products” products=”9200000015713741″ name=”Amber” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: