Recensie: Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging

Recensie: Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging

Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging
ISBN: (Confessions of Georgia Nicolson #1)
Auteur: Louise Rennison
Series: Confessions of Georgia Nicolson #1
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 31 mei 2000
Genres: Audiobook, Contemporary, Jeugd, Young Adult
Aantal bladzijdes: 247
Goodreads

There are six things very wrong with my life:
1. I have one of those under-the-skin spots that will never come to a head but lurk in a red way for the next two years.
2. It is on my nose
3. I have a three-year-old sister who may have peed somewhere in my room.
4. In fourteen days the summer hols will be over and then it will be back to Stalag 14 and Oberfuhrer Frau Simpson and her bunch of sadistic teachers.
5. I am very ugly and need to go into an ugly home.
6. I went to a party dressed as a stuffed olive.

In this wildly funny journal of a year in the life of Georgia Nicolson, British author Louise Rennison has perfectly captured the soaring joys and bottomless angst of being a teenager. In the spirit of Bridget Jones's Diary, this fresh, irreverent, and simply hilarious book will leave you laughing out loud. As Georgia would say, it's "Fabbity fab fab!"

Angus, Thongs and Perfect Snogging is een van mijn favoriete films. Ik vind het zo’n heerlijke film die ik kijk als ik me verveel of een beetje humeurig ben, want het is een film waar ik eigenlijk altijd blij van word. En eentje die ik minstens twintig keer kan zien zonder dat hij me verveelt. Ik geloof dat ik hem inmiddels vrij goed ken

864759

Natuurlijk wist ik dat de film een verfilming is van Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging – een mond vol -, maar ik had het boek nog nooit gelezen. En toen kwam ik hem tegen bij Storytel, dus vond ik het weleens tijd om het boek eens te luisteren. Zeker omdat films vaak nogal verschillen van de boeken. En ook in dit boek en de films zijn er verschillen, maar niet extreem veel grote verschillen. In de grote lijn volgen ze het verhaal uit het boek.

Voor mijn gevoel is Georgia in de film en in het boek ook best wel dezelfde. In mijn hoofd zie ik trouwens de actrice die Georgia speelt – die toevallig ook Georia (Groome) heet – voor me en ik vind haar best een goede Georgia, want ze is grappig, onhandig zo nu en dan en is wat dat betreft een echte tiener. En dat zijn allemaal dingen die ik ook van de hoofdpersoon vindt. Het boek wordt verteld door Georgia die in haar dagboek schrijft en elk moment zie je alles dus haar ogen. Daardoor leer je haar heel goed kennen. De rest van de personages leer je desondanks ook goed kennen, ook al komen ze zelf niet aan het woord.

Ik denk dat veel tieners zich in Georgia in Angus, Thongs and Full-Frontal snogging zullen herkennen, zelfs al zijn de boeken al wat ouder. Het boek vertelt de problemen die tieners van alle generaties zullen hebben: jezelf vinden en ontdekken wie je bent.

Dat de boeken ouder zijn, merk je trouwens vooral aan het gemis van mobiele telefoons. In het begin dacht ik wel: Huh, waarom ze elkaars mobieltjes niet? O, die hadden ze niet toen. Dit eerste deel is uit 2000, zestien jaar geleden, toen ik een tiener was, dus voor mij was dat helemaal grappig.

Normaal ben ik niet zo van de boeken die als dagboek geschreven zijn, maar met dit boek had ik geen problemen. Misschien omdat het gewoon grappig beschreven is. Zo nu en dan vergat ik zelfs dat het een dagboek was en dan is het goed beschreven.

Louise Rennison sprak Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging zelf in. Dat ben ik nog niet eerder tegengekomen en ik weet ook niet zo goed of ik het een succes vond, want ik vond dat Louise niet zo’n fijne voorleesstem had. Ik denk dat iemand  anders beter jouw audiobook in kan spreken, want dan luistert het toch anders.

In het begin moest ik ook echt aan haar stem wennen, al went het wel aan het einde. Ik koos dit boek vooral, omdat ik even geen ander boek had om te luisteren. En in heel veel boeken geen zin had. Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging is het perfecte boek als je zin hebt in een luchtig YA-boek en zin hebt om over de problemen van tieners te lezen en misschien herkenning te vinden. 

[bol_product_links block_id=”bol_5844161c8cea1_selected-products” products=”1001004002618303″ name=”angus” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie: Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging

  1. Ik heb deze serie als tiener gelezen en uit nostalgische waarde wil ik de boeken graag nog eens herlezen. Net als de film zorgt dit boek voor een instant glimlach op mijn gezicht 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: