Recensie: Anna and the french kiss

Recensie: Anna and the french kiss

Recensie: Anna and the french kissAnna and the french kiss
Auteur: Stephanie Perkins
Series: Anna and the french kiss #1
Uitgever: Speak
Publicatiedatum: 16 juli 2013
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 372
Goodreads

Anna had everything figured out – she was about to start senior year with her best friend, she had a great weekend job and her huge work crush looked as if it might finally be going somewhere... Until her dad decides to send her 4383 miles away to Paris.

But despite not speaking a word of French, Anna finds herself making new friends, including Étienne, the smart, beautiful boy from the floor above. Will a year of romantic near-misses end with the French kiss Anna's been waiting for?

Ik had al meerdere mensen over Anna and the french kiss gehoord en toen ik bij Waterstone’s was, besloot ik om het boek (en deel 2 en 3 ook meteen maar) mee te nemen. Ik hoorde goede verhalen, maar ik verwachtte er niet zoveel van. Maar ik was blij verrast en ik las het boek in zo’n 24 uur uit. Het boek zit vol romantiek in het prachtige Parijs. Anna and the french is zooo leuk!

Ik vind de personages echt heel leuk en sprankelend. Anna is wel een beetje het ’ik ben zo knap, maar dat weet ik niet’ personage en dat vond ik een beetje irritant, maar desondanks vond ik het boek leuk. Of misschien kwam dat wel een beetje door de schattige en knappe – uiteraard – Étienne die langzaam maar zeker Anna’s beste vriend wordt. De personages komen voor mij tot leven en ik vond het echt heel lekker lezen. Het is een boek dat niet over heel schokkende dingen gaat, maar wel over iets dat heel belangrijk is en zeker in deze tijd: liefde. En Étienne is zo schattig en aaibaar en awh … mag ik er ook eentje?

Er zitten geen extreme plotwendingen in Anna & the french kiss, maar dat deed niet zoveel af aan het verhaal. Er zit een goede onderhuidse spanning in die echt merkbaar is. Ook al gebeurt er niet zo heel veel spectaculairs in het boek, toch blijft het nieuwsgierig maken en is de spanning voelbaar tot in de puntjes van je tenen.

Ik ben nu officieel fan van de schrijfstijl van Stephanie Perkins en ik ben nu ook heel benieuwd naar de andere boeken in deze serie. Ik vind haar schrijfstijl echt goed lezen en het is ook begrijpelijke taal. Ik vind dat Stephanie beeldend schrijft en eigenlijk kon ik alles ook voor me zien. Gelukkig maar dat ik ze al heb meegenomen, want dat is altijd een beetje een risico.  Gelukkig heeft het goed uitgepakt in dat geval en ben ik blij dat ik ze heb meegenomen.

Ook grappig: dit boek is in eerste versie geschreven tijdens November, tijdens NaNoWriMo. Schrijvers die meedoen en dan ook nog bekend worden, zijn voor mij toch wel echte voorbeelden. Want ik hou tenslotte van NaNoWriMo.

Het is een boek dat prima op het strand kan, maar ook tijdens een tentamenweek (want ontspanning!). Pas alleen bij dat laatste een beetje op, want voor je het weet wil je verder blijven lezen en blijven die studieboeken dicht. En dat is nou ook weer niet de bedoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: