Recensie: August and Everything After

Recensie: August and Everything After

Recensie: August and Everything AfterAugust and Everything After
ISBN: 9781492657156
Auteur: Jennifer Salvato Doktorski
Uitgever: Sourcebooks Fire
Publicatiedatum: 1 mei 2018
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Graduation can't come soon enough. Desperate for a fresh start, Quinn is eager to escape to her aunt's house on the New Jersey shore for the summer…away from teenage drama and having to answer everyone's questions about "what comes next" after high school.

Quinn can't bear to focus on the future. She doesn't even think she deserves one—not after her best friend died in a car accident that Quinn feels responsible for. But when Quinn meets Malcolm, a musician who has been trying to escape his own demons, she starts to believe in second chances.

Ik luisterde al eerder The Summer After You and Me en toen kwam ik August and Everything After tegen. Het klonk interessant en ik besloot om het te gaan luisteren. Dat vind ik sowieso wel tof aan speciale luisterboekenapps: ik luister nogal eens een boek waar ik anders nooit van gehoord zou hebben. Soms is het een goede verrassing, soms minder, dat wisselt. Maar ik vind het leuk om niet altijd de standaard boeken te lezen – al is daar niets mis mee.

August and Everything After is een losstaand boek, maar Jennifer Salvato Doktorski Jennifer Salvato Doktorski zorgt er wel voor dat personages uit The Summer After You and Me terug komen, dus om spoilers te vermijden, zou ik eerst dat boek lezen. Anders weet je al een beetje hoe het afloopt en dat is misschien niet zo leuk. Daarnaast ken je ze dan al en dat vind ik altijd leuk wanneer mensen uit eerdere boeken terugkomen.

De schrijfstijl vind ik prettig en leest goed weg. Het past ook echt wel bij het genre en bij de personages. In het begin had ik een beetje moeite om erin te komen, maar dat duurde niet zo lang. Toch is dit geen boek waarin ik per se nu verder moest luisteren en ik werd niet echt heel nieuwsgierig ervan. Als ik eenmaal luisterde was het prima, maar ik voelde niet zo drang om per se verder te lezen.

August and Everything After is een losstaand boek, maar Jennifer Salvato Doktorski Jennifer Salvato Doktorski zorgt er wel voor dat personages uit The Summer After You and Me terug komen

Quinn is de hoofdpersoon en je krijgt alles uit haar oogpunt te zien. Ik vond haar best een leuk personage, al bleef ze voor mij soms wat vlak. Toch wilde ik haar zo nu en dan door elkaar rammelen en roepen dat ze haar ogen eens moest openen, want op sommige punten was ze nogal blind en zag ze dingen over het hoofd. Dus ze deed me in elk geval wel iets. Dan wilde ik echt naar haar roepen: Domme muts, kijk dan! Kíjk gewoon en je hebt je antwoord.

Echt onverwachte plotwendingen vind je niet in August and Everything After. Er zitten wel wat kleintjes in, maar echt schokkend niet. Toch vond ik dat wat erin zat wel goed gedaan was en waardoor het boek toch net even wat minder cliché werd.

August and Everything After is een leuke contemporary, maar is niet superbijzonder ofzo. Hij luisterde lekker weg en is prima voor aan het strand. Hij is ook niet al te dik, dus voor zoiets wel fijn. Maar ik weet niet of het boek me echt lang bij zal blijven. Als je van contemporary boeken houdt en ook graag – voor ons – onbekendere schrijvers leest, is dit een prima boek, want het is vlot geschreven.

Van mij krijgt August and Everything After 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: