Recensie: Autoboyography

Recensie: Autoboyography

Recensie: AutoboyographyAutoboyography
ISBN: 9781481481687
Auteur: Christina Lauren
Uitgever: Simon & Schuster
Publicatiedatum: 12 september 2017
Genres: Contemporary, LGBTQ, Young Adult
Aantal bladzijdes: 407
Goodreads

Three years ago, Tanner Scott’s family relocated from California to Utah, a move that nudged the bisexual teen temporarily back into the closet. Now, with one semester of high school to go, and no obstacles between him and out-of-state college freedom, Tanner plans to coast through his remaining classes and clear out of Utah.

But when his best friend Autumn dares him to take Provo High’s prestigious Seminar—where honor roll students diligently toil to draft a book in a semester—Tanner can’t resist going against his better judgment and having a go, if only to prove to Autumn how silly the whole thing is. Writing a book in four months sounds simple. Four months is an eternity.

It turns out, Tanner is only partly right: four months is a long time. After all, it takes only one second for him to notice Sebastian Brother, the Mormon prodigy who sold his own Seminar novel the year before and who now mentors the class. And it takes less than a month for Tanner to fall completely in love with him.

Autoboyography is weer een ander soort boek van schrijversduo Christina Lauren. Inmiddels heb ik al redelijk wat boeken van ze gelezen om te kunnen zeggen dat ze echt alles kunnen schrijven. Ik las wat van hun erotische boeken in de Stouter-serie, het horrorachtige House over een levend huis, Ik weet niet of ik van je houd is een roman/New Adult boek en nu weer een Young Adult. Kortom: dit duo is van vele markten thuis.

Autoboyography vertelt het verhaal van Tanner die biseksueel is. Bij zijn familie is hij uit de kast gekomen, maar in de stad waarin hij woont, weet men het niet. Hij woont namelijk nogal in een stad waar veel Mormoonse mensen wonen. Dan is de brug behoorlijk hoog om ervoor uit te komen en dat snap ik wel. Ik zou het zelf ook nogal lastig vinden in dat geval.

Tanner begint aan een les waarin hij in vier maanden een boek moet schrijven. Een boek dat nogal autobiografisch gaat worden en dat weet Tanner ook. Een groot deel van het boek is verteld vanuit Tanner, al komt Sebastian aan het einde ook nog aan het woord. Dat vermoedde ik al, vooral omdat het luisterboek spreekt over 2 jongens die voorlezen. Zelf vind ik het jammer dat Sebastian niet eerder aan het woord kwam, want ik had wel meer vanuit hem willen weten over de hele situatie. Al snap ik ook wel weer dat het misschien heel lastig is om vanuit een mormoonse jongen te schrijven als je het zelf niet bent.

 

Zelf vind ik het jammer dat Sebastian niet eerder aan het woord kwam, want ik had wel meer vanuit hem willen weten over de hele situatie.

In het boek zitten niet echt veel onverwachte plotwendingen, want wat er gebeurt is vrijwel voorspelbaar. Maar daarentegen leest het niet minder vervelend en ik denk ook dat het een belangrijke aanvulling is op alle LGBTQ-boeken die er al zijn, want geloof en homoseksueel heb ik nog niet gezien. En de personages vind ik leuk. Ze zijn niet vervelend of irritant zoals sommige personages dat wel zijn en ik had op zich ook best wel een klik met ze. Ik vond ze leuk genoeg om te hopen op een goed einde.

Prachtige kaft ook. Ik houd hier wel van.

Autoboyography vond ik een interessante Young Adult die zich eens niet focust op uit de kast komen voor de hoofdpersoon. Het komt overigens wel terug en speelt zeker ook een belangrijke rol in het verhaal, maar niet zozeer voor de hoofdpersoon. Daarnaast vind ik de titel heel tof gekozen en die wordt ook duidelijk in het verhaal. Hij komt ook terug in het verhaal. Van mij krijgt Autoboyography 3.5 ster.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge