Recensie: Babe, you got this

Recensie: Babe, you got this

Recensie: Babe, you got thisBabe, you got this
ISBN: 9789000355617
Publicatiedatum: Juni 2017
Aantal bladzijdes: 191
Goodreads

Van meisje met dromen naar vrouw met succes.

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden continu met de hele wereld gedeeld via social media. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken: die dijk van een carrière en een fantastisch privéleven?

In Babe, you got this. begrijpen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, aan het begin van haar carrière) je vragen. Zij hebben voor dit boek meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden?

Vanuit de verschillende adviezen van deze vrouwen bouwden Emilie en Martje dit boek op. Een boek met handvatten die kunnen helpen met het verwezenlijken van je dromen. Want succesvolle vrouwen helpen elkaar: "Babe, you got this.'

Babe, you got this was een boek dat ik al meerdere malen voorbij had zien komen, maar waarbij ik toch nooit over ging tot het lezen ervan. Misschien omdat ik altijd een beetje moeite heb met het lezen van dit soort boeken.

Non-fictie, over succesvolle mensen die het gemaakt hebben en jou vertellen hoe je dat ook kunt bereiken. Meestal is het door je huidige baan op te zeggen, al je spaargeld te investeren en een jaar op water en brood te leven. Dan voel ik me toch altijd een amateur die dingen niet voor elkaar krijgt en niet hard genoeg werkt, want ik zeg mijn baan voorlopig niet op, hoe weinig uur het ook is (maar misschien is dat het hele probleem wel). 

Dus ik begon een beetje sceptisch aan dit boek toen ik weer eens een maand Kobo Plus had en waar dit boek in stond. Babe, you got this vertelt de verhalen van meerdere succesvolle vrouwen in verschillende branches. 

Sommigen kende ik van naam, zoals Hannah Verboom en van anderen, zoals Emilie Sobels, had ik nog nooit van mijn leven gehoord. De vrouwen die ik kende vond ik persoonlijk wel het meest interessant. Misschien omdat ik daar alleen de successen van ken, maar niet de angsten en onzekerheden.

Ik heb er wel wat nuttige dingen uitgehaald.

Babe, you got this was oké en ik heb er wel wat nuttige dingen uitgehaald, maar het voelde voor mij toch een beetje als opscheppen op Instagram: ‘kijk hoe goed ik het doe en hoe mooi ik ben. En o ja, ik ben ook nog succesvol, ondanks de fouten die ik heb gemaakt.’

Ik denk ook niet dat Emilie Sobels en Martje Haverkamp (die mee aan het boek schreef) mijn soort mensen zijn en dat is oké. Ik kreeg in het boek een beetje de ‘even een koffietje doen met de meisjes’-vibe en daar ben ik gruwelijk allergisch voor. Net als van de term girlboss. Brr.

Wel ben ik er door aan het nadenken gegaan over een kantoor (als ik echt veel geld heb) met anderen en daardoor een netwerk op gaan bouwen. En ik vond het zeker fijn dat er ook fouten besproken werden, dat niet alles perfect is. Die verhalen vind ik misschien nog wel het meest inspirerend. Om te lezen dat het bij veel mensen niet meteen van een leien dakje gaat.

Babe, you got this was niet mijn boek helaas. Niet dat het slecht is, dat niet. Want er staan zeker nuttige dingen in en het las wel goed weg. Er was duidelijk aandacht aan besteedt. 

Van mij krijgt Babe, you got this 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: