Recensie: Bad Judgment

Recensie: Bad Judgment

Bad Judgment
ISBN: 9781441746856
Auteur: Megan March
Publicatiedatum: 22 augustus 2016
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 350
Goodreads

He’s arrogant.
She’s self-righteous.
I hate him.
I want her.
I’ve been turning him down for two years straight.
Every shut-down makes me work harder.
I’m not a one-night stand kind of girl.
She doesn’t realize I won’t settle for only one night.
He’s a distraction I don’t need.
She’ll say yes eventually because I’m not giving up.

Bad Judgment is een echt NA-boek. Meestal luister ik dit genre niet veel. Het blijft qwat ongemakkelijk als men seks heeft en jij net bij iemand post in de brievenbus staat te proppen, want ja, ik luister vooral tijdens mijn werk. Maar de Young Adult boeken die ik leuk vond, waren een beetje op en dus besloot ik weer eens om een New Adult te proberen. En het was nog steeds net zo ongemakkelijk, haha. De voorlezers vond ik allebei wel erg fijn voorlezen trouwens.

Bad Judgment is de eerste New Adult van Megan March en wat mij betreft zeker geslaagd. Tijdens het lezen wist ik niet dat het haar eerste was en ik heb het ook totaal niet gemerkt. Het las alsof ze dit genre al jaren schrijft en dat vind ik echt goed gedaan. Haar schrijfstijl is vlot en ik luisterde het prima weg. Geen moeilijke woorden en de stijl past ook gewoon bij het genre.

En ook de cover past in het ‘lekkere man en opvallende letters’ rijtje. Zelf is dit niet zo mijn smaak. Hij heeft een prima six pack, daar niet van, maar ik hou nooit zo van dit soort covers. Hij past trouwens ook totaal niet bij wat ik me voorstel bij Ryker. In elk geval: dat hoofd niet. Misschien met meer tatoeages.

Echt onverwachte plotwendingen zitten er niet in, al zat er eentje in die ik niet aan had zien komen en die vond ik wel echt goed gedaan. Maar ik verwachtte niets, dus ik werd gelukkig ook niet teleurgesteld. 

Het verhaal wordt verteld vanuit Justine en Ryker, twee rechtenstudenten. Het wordt verteld in de eerste persoon, dus in de ik-vorm. Af en toe moest ik wel even wennen als er gewisseld werd van personage. Het scheelt dat ik een luisterboek had met een mannelijke en vrouwelijke voorlezer, anders was ik in de war geraakt. Ik miste de naam uit wiens oogpunt je kijkt in een hoofdstuk.

De personages hebben allebei niet megaveel issues. Er zijn wel wat dingen, maar die zijn voor een overgroot deel op de achtergrond. Zelf hou ik er van als dat meer op de voorgrond staat. Ook bleven de personages voor mij wel iets vlak, maar het stoorde me niet heel erg. Het verhaal heeft me verder niet echt geraakt.

Ik vond Bad Judgment desondanks alles toch wel een fijne New Adult. Het verhaal is niet origineel en de personages voelden voor mij ook wat te vlak. Zelf ben ik meer van de wat donkere New Adults, maar het luisterde wel prima weg en past prima bij de al bestaande boeken.

Misschien vind je Bad Judgment leuk als:

  • Je van het New Adult genre houdt
  • Je van ietwat standaard verhalen houdt met liefde die snel weglezen
  • Je geen problemen hebt met expliciet taalgebruik

Van mij krijgt Bad Judgment 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge