Recensie: Baguette met jam voor twee

Recensie: Baguette met jam voor twee

Recensie: Baguette met jam voor tweeBaguette met jam voor twee
ISBN: 9789022584217
Auteur: Wendy Brokers
Uitgever: Boekerij
Publicatiedatum: juli 2018
Genres: Feelgood
Aantal bladzijdes: 336
Goodreads

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Baguette met jam voor twee trok mijn aandacht vooral door de titel, want ja, er zit eten in de titel. En ik was ook gewoon benieuwd naar wat die baguette nou voor doel heeft in de titel. Ik verwachtte een fijn zomerboek voor bij het zwembad dat lekker wegleest, maar was het dat ook?

Jazeker! Baguette met jam voor twee is precies het boek dat ik verwachtte. Het is een echte feelgood die lekker wegleest en ideaal is voor als je op vakantie bent of aan de rand van het zwembad ligt en geen zin hebt in de nieuwste van Giphart – tenzij je het doet om indruk te maken. Wendy Brokers houdt de vaart erin en zorgt ervoor dat je door het boek vliegt.

Zelf ken ik Wendy als persoon oppervlakkig van internet, maar haar schrijfstijl nog niet, dus ik was erg benieuwd naar Baguette met jam voor twee, maar het is me goed bevallen. Ze schrijft prettig en je leest er goed doorheen. In het boek zitten niet echt onverwachte plotwendingen, maar bij feelgood is dat ook niet zo belangrijk.

Het is een echte feelgood die lekker wegleest en ideaal is voor als je op vakantie bent of aan de rand van het zwembad ligt en geen zin hebt in de nieuwste van Giphart – tenzij je het doet om indruk te maken. Wendy Brokers houdt de vaart erin en zorgt ervoor dat je door het boek vliegt.

De personages in dit boek zijn standaard feelgood-personages waar je je als lezer wel in zult herkennen, want ze hebben dingen waar het merendeel van de mensen op een bepaalde manier wel mee worstelt. Lize vertelt het hele verhaal vanuit haar oogpunt en ik vond haar een leuk personage. Toch was ik niet zo benieuwd naar haar, maar veel meer naar Nate die nogal gesloten is over zichzelf. Daarom werd ik juist nieuwgierig, want wat verbergt hij allemaal? Wat kan er zo erg zijn dat je niet wilt vertellen? Daarop komt natuurlijk antwoord en het zorgde ervoor dat ik hem toch wel even een knuffel wilde geven. Wat jammer is, is dat hij niet aan het woord komt. Verder vond ik de personages wat plat.

Baguette met jam voor twee is een prima feelgood die het genre eer aan doet, want als het boek uit is, voel je je iets blijer. Als je een fan bent van dit soort boeken dan is Baguette met jam voor twee zeker een aanrader.

Baguette met jam voor twee kreeg ik als recensie-exemplaar van de Boekerij. Bedankt!

Eén gedachte over “Recensie: Baguette met jam voor twee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge