Recensie: Being Brooke

Recensie: Being Brooke

Recensie: Being BrookeBeing Brooke
ISBN: 9781370124282
Auteur: Emma Hart
Series: Barley Cross #1
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Publicatiedatum: 13 december 2016
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 288
Goodreads

My name is Brooke Barker...

And I'm a freaking disaster.

No, seriously. I’m a college drop-out working a dead-end job, my best friend Carly’s dog gets more action than I do, and I have more bad dates in my diary than there are movie remakes.

Not to mention I'm completely and utterly in love with Cain Elliott.

The problem? He’s in a relationship. With a girl who’s so plastic she makes Barbie cry herself to sleep with jealousy.

The second problem? He's my best friend.

My shut-up-and-put-on-Harry-Potter, yes-this-is-your-shirt, help-I-have-no-power, crap-I’m-out-of-tampons, kinda best friend.

And that’s all he can be, right?

Right.

Ik had nog nooit van Emma Hart gehoord, maar Sarina Bowen tipte haar lezers op dit gratis boek via haar nieuwsbrief. Het boek klonk tof en de voorkant zag er ook goed uit, dus ik besloot om het eens te gaan proberen. Ik had niet echt veel verwachtingen, omdat ik het boek en de auteur niet kende, dus geen idee wat ik moest verwachtte. Het is wel vaker dat gratis boeken tegenvallen en ik hoopte maar dat het niet zo was met deze.

Gelukkig viel het mee en is Being Brooke best een leuk boek. Emma Hart schrijft vlot en dat zou in theorie dus een boek moeten zijn waar je gemakkelijk doorheen komt. Toch was dat niet het geval. Ik weet niet of het aan mijn leesdip lag of wat anders, maar ik vond het boek op de een of andere manier best traag weglezen. Ik ging er niet zo snel doorheen als ik hoopte en geen idee waar dat nou aan lag, want het heeft bijna alles dat ik tof vind in een boek: leuke personages, humor, een vlotte schrijfstijl.

Being Brooke draait om Brooke – verrassend – en het hele boek wordt dan ook vanuit haar in de eerste persoon verteld. Ze was een prima personage die nogal klunzig is en daar herkende ik me nogal in, al was ze soms wel iets te klunzig. Voelde soms iets te geforceerd. Aan de andere kant: dat zouden mensen waarschijnlijk ook van mij zeggen als ik een personage was, omdat ik over alles kan vallen. Zelfs over een kiezelsteentje. Ze was dus wel herkenbaar voor me. Wat ik wel jammer vond was dat je het oogpunt van Cain niet ziet. Dat vind ik altijd zo fijn in New Adult boeken: dat je het oogpunt van de jongen ook ziet. Bij Young Adult verschilt het per boek of ik het fijn vind, maar bij dit genre vind ik het altijd wel prettig.
Wel was ik blij dat er humor in zat en dat Brooke best grappig was.

Wat ik wel jammer vind, is dat er geen echte seks in zat. Dat is voor mij toch wel iets hoort in een New Adult. Ze hoeven het voor mij niet elke bladzijde te doen – dat was in Fifty Shades ook echt teveel -, maar minstens een keer. Hier was het meer op de Young Adult manier.

Hij trok zijn shirt uit en ik staarde ademloos naar zijn sixpack. Hij grinnikte, trok ook zijn jeans naar beneden en mompelde: ‘Ik weet iets heel leuks dat we kunnen doen vanavond.’

De volgende morgen werd ik wakker door de zon die genadeloos in mijn ogen prikte.

En nee, ik ben niet zo’n viezerd die dat soort scenes alleen maar in boeken wil,maar in New Adult hoort het er wel bij, vind ik. Dus dat vind ik echt wel een gemiste kans. Desondanks was Being Brooke een prima New Adult en ik ben wel van plan om nog een ander boek van Emma te lezen.

Being Brooke krijgt 3 sterren van mij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: