Recensie: Beneath This Mask

Recensie: Beneath This Mask

Beneath This Mask
ISBN: 9780990404828
Auteur: Meghan March
Series: Beneath #1
Publicatiedatum: 4 september 2014
Genres: Audiobook, Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 288
Goodreads

My name is Charlotte Agoston, and I’m a runner. Not the ‘let’s go for a jog and slap a 26.2 sticker on your bumper’ kind of runner; I’m the kind of runner who takes off when her father is staring down the barrel of a guilty verdict that carries a 175-year sentence for perpetrating the largest fraud in the history of the world. That’s right. Bernie Madoff was an amateur compared to Alistair Agoston. Faced with living under a cloud of suspicion and constant questioning by the FBI, I ran.

I’m making a new life in New Orleans as Charlie Stone. I traded my future in New York high finance for tattoos, booze, a few friends who don’t ask questions, and one giant mutt named Huckleberry Finn. Everything is simple and uncomplicated until Simon Duchesne—former hotshot Navy fighter pilot, NOLA’s favorite son, city councilman, and rumored congressional hopeful—walks into my life.

The flashing cameras he attracts threaten to expose everything I’m hiding, but I can’t seem to stay away. Why are the most dangerous ideas always the most seductive? In trying to get lost, I found myself. And then I found Simon. He loves me, and he doesn’t even know my real name.

I’m going to break his heart, but mine will shatter right along with it. This is our story. Will we be strong enough to face the consequences of revealing what’s beneath this mask?

Inmiddels heb ik in een redelijk korte tijd best wat boeken van Meghan March gelezen. Haar boeken zijn van die fijne, redelijke luchtige New Adults met expliciet taalgebruik. Niet zoals Colleen Hoover, maar meer zoals Elle Kennedy. Ik moet wel zeggen dat Meghan niet heel grappig is en dat de humor niet altijd in haar boeken zit.

Van Beneath This Mask had ik niet heel veel hoge verwachtingen. Na een aantal van deze boeken gelezen te hebben, weet ik wel wat ik kan verwachten van Meghan. Maar dat maakt niet uit. Dat ze een eigen, herkenbare stijl heeft, is dus duidelijk. 

De cover is niet mijn smaak, maar hij is wel opvallend. Anders dan de meeste covers in het New Adult genre. Daarnaast past hij heel goed bij het boek. De parelketting botst nogal met de tatoeages en die botsing is nou precies waar dit boek over gaat.

Ook Beneath This Mask luisterde ik weer en meestal vind ik mannen een stuk fijner luisteren, maar deze man … mijn god, wie heeft besloten dat hij het in moest spreken? Elke keer als hij zijn mond opendeed, kromp ik een beetje in elkaar. Wat. Een. Verschrikkelijke. Stem.
Daardoor vond ik Simon ook gewoon geen leuk personage, hoe stom het ook is. Ik kon me niet in hem inleven en als hij naar me toe was gekomen, had ik hem mooi afgewezen, haha. Meestal vind ik de mannen in New Adult wel aantrekkelijk, maar dit was een geval apart. Maar ik vond het personage Simon ook gewoon niet zo leuk, denk ik. Anders had die stem me niet zoveel kunnen schelen

Charlie/Charlotte vond ik wel een heel tof personage. Een kickass ietwat rebels meisje die het heft in eigen handen neemt en de dingen naar haar eigen hand zet. Degene die haar voorlas, vond ik een prettige stem hebben. Daarnaast vind ik het interessant door haar achtergrond, die van rijke it-girl.

Maar afgezien van die vervelende stem, vond ik het verhaal wel interessant en wilde ik door blijven luisteren, omdat ik benieuwd was hoe het verder zou gaan. Meghan weet je als lezer heel goed nieuwsgierig te maken en mee te zuigen in een verhaal en ervoor te zorgen dat je door wilt blijven lezen. 

Het toffe aan Beneath This Mask is dat tatoeages er een rol in spelen, iets waar ik me sinds een aantal jaar voor interesseer en ik vind het dan ook altijd leuk als het terugkomt in een boek. En in dit boek – en in deze serie – speelt het een rol. Geen megabelangrijke, maar het is de plek waar het verhaal begint.

Beneath This Mask vind ik de leukste van Meghan totnutoe. Het is het eerste deel uit een serie en ik ben heel benieuwd naar de overige delen waar zeker een recensie van zal verschijnen.

Het is helemaal je ding als:

  • Je van schrijfsters als Elle Kennedy houdt
  • Je van expliciete New Adults houdt
  • Je van tatoeages houdt

Van mij krijgt Beneath This Mask drieënhalve ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: