Recensie: Better than perfect

Recensie: Better than perfect

Better than perfect
ISBN: 9780062279231
Auteur: Melissa Kantor
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 26 februari 2015
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

They say the higher you climb, the harder you fall – how will Juliet cope when her perfect world starts to crumble around her?

Juliet seemingly has it all. Popular, pretty, with laidback, loving parents, a devoted boyfriend and an effortless straight A report card. But then the cracks start to show: her parents separate, which leads to her mother taking an overdose. With the stress of college applications looming on the night of her mother’s hospitalization, Juliet takes comfort in the arms of a stranger. Now her relationship with Jason is on the rocks too – can she piece her perfect life back together before the shockwaves threaten to collapse it completely?

Better Than Perfect had een toffe titel, vond ik, maar ik wist verder niet zoveel wat ik ervan moest verwachten. Ik kende de titel niet en de schrijfster ook niet. En bij luisterboeken is het altijd maar afwachten wat voor stem je krijgt. Bij Storytel kun je vantevoren wel luisteren naar de stem, maar ik moet zeggen dat ik dat nooit doe.

Gelukkig had de voorlezer, Caitlin Davies, een fijne stem. In het begin van Better Than Perfect moest ik wel wennen, maar gelukkig gebeurde dat ook. Het boek was in het begin als luisterboek verwarrend, want er zitten nogal wat namen in. Toen wist ik ook echt niet wie wie was. Je valt als lezer meteen in het verhaal. Sommige mensen vinden dat fijn, ik heb altijd liever eerst een beetje een opbouw naar het verhaal. En dat geldt zeker voor een audiobook.

Gelukkig werd Better Than Perfect interessanter dan het in het begin lijkt. In dit boek zie je heel duidelijk dat niets is wat het lijkt. Vanaf de buitenkant heeft hoofdpersoon Juliet het perfecte leven, maar dat is totaal niet zo en dat wordt ook wel duidelijk zichtbaar. De haarscheurtjes in haar leven worden duidelijk zichtbaar. Maar eigenlijk geeft de titel dat ook al aan, want is er iets beter dan perfect? Nee, niets.

 

Dit boek geeft een belangrijke boodschap en zeker voor tieners: vind jezelf en doe niet wat anderen van je willen om ze op die manier maar tevreden te stellen. En in die leeftijd is zoeken naar jezelf essentieel. Maar ik denk dat dat ook wel voor oudere mensen geldt, al zullen die misschien nog minder op zoek zijn naar zichzelf. Blijf trouw aan jezelf.

Ik kreeg in Better Than Perfect wel medelijden met Juliet en er waren stukjes waarbij ik best wilde schreeuwen tegen de mensen om haar heen dat ze haar niet zo een bepaalde kant op moesten trekken. Het lijkt me heel vervelend als mensen zich met je keuzes bemoeien, terwijl jij eigenlijk een heel andere richting op wilt, maar de mensen van wie je houdt, niet wilt teleurstellen.

De rest van de personages blijft voor mij een beetje vlak, ook omdat het verhaal echt alleen vanuit Juliet verteld wordt en de rest is eigenlijk echt meer bijpersonage. Er is er niet een die echt meer op de voorgrond staat.

Better Than Perfect was een interessant en boeiende YA over het leven en over dat het gras bij niemand echt groener is. Het is een echt contemporary boek en als dat je ding is, zul je dit boek waarschijnlijk ook wel leuk vinden. Ik geef drieënhalve ster voor dit boek.

[bol_product_links block_id=”bol_5872347edcdf6_selected-products” products=”9200000030005773″ name=”perfect” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: