Recensie: Bezwering

Recensie: Bezwering

Recensie: BezweringBezwering / The Summoning
Auteur: Kelley Armstrong
Series: Darkest Powers #1
Uitgever: Vliegende Hollander
Publicatiedatum: 5 april 2010
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Chloe Saunders is een doodnormaal meisje. Denkt ze. Wanneer ze ineens dingen ziet die ze niet zou moeten zien, krijgt ze een paniekaanval en komt ze terecht in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose luidt als volgt: schizofrenie. Chloe gaat akkoord met de behandeling.

Het huis lijkt op zich niet vreemd, maar de andere bewoners zijn dat wel. De mysterieuze Simon en zijn zwijgzame broer, prinsesje Tori en Rae die er zit, omdat ze iets heeft met vuur. Zit Chloe hier wel op haar plek?

Ik had het boek op meerdere plekken voorbij zien komen en het leek me best een interessant boek. Na een paar opmerkingen over dat het horror zou zijn, begon ik te twijfelen of het echt wel een boek voor mij was, maar uiteindelijk was het best een leuk boek.

In het boek zit bijna alles wat een goed boek voor mij moet hebben: Vaart, plottwists, een personage met problemen die ze zelf niet snapt.

Er zaten wat onverwachte plotwendingen in die het een stuk interessanter maken. Het enige dat ik jammer vond, was dat ik me niet zo in kon leven in Chloe. Ik vond haar op de een of andere manier wat kinderlijk en een beetje irritant.

Niet heel erg, maar genoeg om het lezen minder leuk te maken. Jammer. Desondanks is het wel een aardig boek, maar ik weet niet of ik het aan zou raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge