Recensie: Bijna verliefd

Recensie: Bijna verliefd

Bijna verliefd / Fall Too Far
ISBN: 9789045206059
Auteur: Abbi Glines
Series: Rosemary Beach #1, Too Far #1
Uitgever: Karakter Uitgevers
Publicatiedatum: maart 2014
Genres: Audiobook, Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 256
Goodreads

Ze is nog maar negentien. Ze is de dochter van zijn stiefvader. Ze is jong, onervaren en heeft drie jaar lang voor haar zieke moeder gezorgd. Maar voor de 24-jarige Rush Finlay is ze het enige wat ooit verboden terrein is geweest. Een schatrijke vader, de onvoorwaardelijke liefde van zijn moeder en zijn charmes zijn drie redenen waarom hem nooit iets geweigerd wordt.

Blaire Wynns heeft de kleine boerderij in Alabama, die ze met haar moeder deelde, verlaten en trekt in bij haar vader en zijn nieuwe vrouw in hun enorme villa aan het strand van Florida. Gewend als ze was aan haar leven op het platteland, kan ze niet wennen aan de luxe en extravagantie waar ze in haar nieuwe thuis door omringd wordt.

En dat niet alleen, haar vader vertrekt voor de zomer naar Parijs met zijn vrouw, waardoor ze alleen achterblijft met Rush, haar nieuwe stiefbroer, die irritant is, arrogant en… ongelooflijk sexy. Rush is nog knapper dan hij verwend is. En hij irriteert haar. Blaire weet dat hij eigenlijk niet goed voor haar is, maar ze kan de aantrekkingskracht om een of andere reden niet weerstaan, helemaal niet als ze denkt dat dat gevoel wederzijds is…

Van Abbi Glines las ik al eerder Adem en daar was ik niet bijzonder gecharmeerd van. Toch kwam deze schrijfster voorbij bij heel veel mensen als lievelingsschrijver en dus waagde ik nog een poging. Het kan altijd aan het boek liggen. Zo vind ik van Colleen Hoover ook niet alles goed. Maar heeft Bijna verliefd me wel overtuigd om nog meer boeken van deze schrijfster te lezen of ga ik nooit meer iets van Abbi lezen?

Bijna verliefd was oké. Behalve de cover dan, want daar kan ik kort over zijn: wat een afgrijselijke voorkant. In elk geval was het boek beter dan Adem (dat vooral slecht was door hoe de man geschreven was in dat boek). Het begin vond ik heel sterk en nieuwsgierig maken. Ik wilde graag verder luisteren en weten hoe het af zou lopen met Blaire en Rush (I love the name!), maar naarmate het boek vorderde, vond ik het minder worden.

Zo nu en dan sprong het glazuur van mijn tanden, zo mierzoet als het was. Als een vent dat ooit tegen mij zegt, dan mag hij meteen zijn koffers pakken. Ik vond Rush dan ook iets te zoetsappig voor een vent. Niet helemaal mijn ding, zeg maar. Ook nu was het duidelijk dat hij door een vrouw geschreven was, maar wel minder dan in Adem.

Wel vond ik de vertaling nogal matig en behoorlijk plat vertaald. Ik heb geen idee of dat ook zo is in het Engels, maar in het Nederlands vind ik het iets te. Woorden als ‘spleetje’ zouden mijn keuze niet zijn om het vrouwelijke geslachtsdeel te beschrijven.

Bijna verliefd wordt nu vertelt vanuit Blaire en ik denk dat dat een goede keuze is, want ik vind de vrouwelijke personages bij Abbi een stuk beter. Zo ook Blaire. Ik vind haar een aardig personage. Niet eentje die blijft hangen, maar ook niet een waar ik een hekel aan heb. Wel bleef ze voor toch wat te vlak om echt met haar mee te kunnen leven.

Wat me opvalt is dat het thema ‘stiefbroer vindt stiefzus leuk’ steeds meer een thema is in boeken. Did I Mention I Love You? Is ook een boek dat in dit thema past bijvoorbeeld. Niet dat het verder raar is, maar wel opvallend. En dan te bedenken dat ik het uit een verhaal wilde gooien, omdat ik dacht dat er teveel een taboe op rustte, maar dat valt dus wel mee.

Het is een boek dat een goed begin heeft, maar dat ik daarna minder vond worden. Jammer, want voor mijn gevoel zat er meer potentie in dan er uit is gehaald. Wel luisterde het makkelijk weg en was het zo uit.

Bijna verliefd is wat voor jou als

  • Je van romantische verhalen met een dito romantische vent houdt
  • Je het genre romantiek/New Adult kan waarderen

Bijna verliefd krijgt van mij drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: