Recensie Black Journal: Purple Rain

Recensie Black Journal: Purple Rain

Recensie Black Journal: Purple RainMijn black journal - Purple rain
ISBN: 9789045325460
Aantal bladzijdes: 208
Goodreads

Bullet journalen, maar dan in het zwart.

Deze journals van 'Mijn black journal' zijn kwalitatieve, hardcover journals met zwart papier en witte puntjes. Je kunt eigenlijk niet om hun opvallende jasje heen! Op zwarte pagina's kan jij de mooiste dingen maken met bijvoorbeeld gelpennen in wit, metallic en neonkleuren.

Het 140 grams ultradikke papier is door en door zwart, waardoor je geen doordruk hebt. De stipjes op de pagina's hebben een onderlinge afstand van 5 mm: dus je kan deze journals ook uitstekend gebruiken om in te bullet journalen!

Ik heb al een aantal jaar een bullet journal waar ik soms heel actief ben en in andere periodes het minder nodig heb. Ik heb ze van meerdere merken gehad, maar wat ze gemeen hebben is dat het papier in alle boekjes wit is. Want ja, wit papier is toch wel een stuk gangbaarder.

Maar er zijn sinds een tijd dus ook bullet journals met zwart papier. Ik vind dat dus echt supertof, want als je de goede kleurtjes kiest, knalt het echt van de pagina af.

Ik kwam tijdens het testen wel tot de conclusie dat ik nog heel wat pennen aan te schaffen heb. Gelukkig komt er van MUS – dezelfde lijn als de bullet journals – een pennenset in augustus.

Als je de goede kleurtjes kiest, knalt het echt van de pagina af.

Ik deed achterin een pennentest en rommelde wat met een witte stift. Eigenlijk vond ik dat mijn pennentest achterin best netjes was en ook duidelijk, maar toen had ik die witte stift nog niet op zwart gezien. Dat knalt pas echt van de pagina af.

Ik vind zwart papier dus echt tof, maar ik merk dat ik nog wel een beetje moet wennen. Het voelt nog een beetje vreemd om op te werken.

Het notitieboek voelt wat massiever aan dan de andere boekjes, terwijl er volgens mij minder bladzijdes in zitten. Ook moest ik wennen aan de puntjes. Voor mijn gevoel storen ze meer bij zwart dan bij wit. Wel zit er een elastiek omheen, zitten er twee lintjes in (vind ik nog steeds handig) en een penloop.

Voor mijn gevoel is dit papier wat ruwer dan bijvoorbeeld de Creachick bullet journal, maar zeker weten doe ik het niet. Ik heb het alleen getest met gelpennen en dat duurt sowieso al een eeuwigheid voor het droog is.

Wel vind ik de zwarte variant echt heel tof en raad ik hem ook echt aan als je wat anders wil. Wat mij betreft is dit wel echt een must have, mits je goede pennen hebt. (:

Ik kreeg deze bullet journal ter recensie van uitgever BBNC. Uiteraard is mijn mening niet beïnvloedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: