Recensie: Blackbird

Recensie: Blackbird

Blackbird
ISBN: 9780008184889
Auteur: N.D. Gomes
Uitgever: Harlequin
Publicatiedatum: 16 november 2017
Genres: Audiobook, Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 287
Goodreads

My name is Alex. I am fifteen years old, and I don't know where my sister is. Or if she will ever come back.

On New Year's Eve 5,000 blackbirds dropped dead. The same day Olivia McCarthy went missing from a small coastal village in Orkney.

Now Her younger sister Alex is on a mission to find out just what happened to Olivia. But does she really want to know all the answers?

Blackbird was een boek dat ik totaal niet kende, maar het klonk wel interessant en ik was dan ook benieuwd hoe het zou gaan. In het begin moest ik heel erg wennen aan de voorlezer en het accent en vond ik het ook best lastig te volgen. Dat is het nadeel met audiobooks: niet iedereen is er even geschikt voor.

Maar gelukkig wendde het en kon ik na een tijd prima luisteren naar de stem. Het boek is een thriller voor Young Adults en vooral aan het einde. Het gaat over Alex wiens zus vermist wordt en daar moet ze mee zien te dealen net als met de gebeurtenissen van het leven. Het boek deed mij een beetje denken aan de recente vermissingszaak van Anne Faber. Vooral de manier hoe ze gingen zoeken, met zijn allen op een rij. Ik zag al die beelden weer voor me, hoe die mensen hier zochten.
En ik heb een spoilerfunctie waar ik soms gebruik van kan maken – zoals nu: View Spoiler » Ideaal als je iets kwijt moet, maar niet meteen alles wilt vertellen.

Vermissingszaken trekken me altijd wel aan en ik hoop altijd dat elke zaak een goede afloop heeft, want je zult maar een nabestaande zijn. Maar goed, voor de slachtoffers is het natuurlijk ook verschrikkelijk. Helaas heeft niet elke zaak een goede afloop. In dit boek merk je de wanhoop van Alex en haar ouders en ik hoopte bij deze fictieve zaak dan ook met heel mijn hart voor een goede afloop. Dat vond ik heel sterk neergezet door N.D. Gomes. Ik kon heel goed met Alex meeleven en ze kwam voor mij wel tot leven. Arme Alex en haar ouders. *aait over hun bol*

Waarom ik niet meer dan drie sterren gegeven heb aan Blackbird? Ik vond het boek niet zo lekker doorlezen. Op de een of andere manier had ik ook steeds geen zin om verder te luisteren en vond ik het op een bepaald moment gewoon niet meer zo interessant. Echt onverwachte plotwendingen kon ik er ook niet in vinden, maar goed, die had ik ook niet verwacht. Oké, er zat er eentje in die ik wel verrassend vond, al voelde dat een beetje als ‘dit is teveel gedaan in thrillers’.
Maar ik vond Blackbird wel een interessant boek en vind dat ‘ie wel minstens 3 sterren verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge