Recensie: Blacklist

Recensie: Blacklist

Blacklist
ISBN: 9780062324559
Auteur: Alyson Noël
Series: Beautiful Idols #2
Uitgever: Katherine Tegen Books
Publicatiedatum: 4 april 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult, Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 448
Goodreads

Layla Harrison has finally found herself in the middle of a celebrity story worth reporting. Aster Amirpour’s name is in every tabloid—even if it isn’t the good kind of publicity she hoped for. Tommy Phillips is inches away from getting the girl of his dreams, which may be harder than scoring a VIP ticket to an Unrivaled nightclub.

But Layla, Aster and Tommy never imagined it would be because they’re entangled in the disappearance of Madison Brooks—a story that’s blinded the world like a starlet blinded by the flash of a paparazzi camera.

Now, Layla is receiving mysterious messages from an anonymous source, Aster’s looming murder trial is so huge even her parents’ lawyer can’t save her, Tommy is retracing his steps as the last person Madison saw alive, and Layla’s ex Mateo finds himself lured into the fold.

You can dig up dirt about celebrities that the tabloids miss if you search long enough. But when Layla, Aster, and Tommy team up with an unsuspecting insider to unearth the truth, they’ll find that some secrets are best kept in the grave.

Blacklist is het vervolg op Unrivaled/Rivalen. Rivalen las ik in het Nederlands, dit tweede deel in het Engels, omdat ik het tegenkwam bij Storytel. Blacklist stond al op mijn lijstje van boeken die ik zeker binnenkort eens wilde lezen, dus ik was er erg blij mee. In dit tweede deel gaat het verder waar Rivalen gestopt is. Madison is verdwenen en de politie vermoedt dat ze dood is. Er zijn genoeg bewijzen om iemand op te kunnen pakken, maar heeft die persoon er uberhaupt wel iets mee te maken?

Wat ik in het eerste deel tof vond, was dat elk hoofdstuk een titel heeft van een liedje en ook in Blacklist is dat weer zo. Zo komen nummers als Highway To Hell van (AC/DC) en Welcome to the jungle (Guns ‘n Roses) voorbij. Een van de hoofdstukken heet Dirty Laundry en ik ben dus heel benieuwd of dat om Dirty Laundry van All Time Low gaat. Ik heb gezocht, maar ik kon geen playlist vinden met alle liedjes. Dus als iemand het weet: deel je kennis! Voor ik nog meer tijd opoffer aan nutteloos gegoogle (wat is het werkwoord voor ‘googlen’?).

Blacklist is typisch een tweede boek. Het verhaal wordt een beetje op gang gehouden door zijplotjes, maar aan het einde weet je eigenlijk nog steeds niets. Of in elk geval: niet echt veel. Een paar vragen worden beantwoordt, maar er komen er minstens vijf bij. Toch ben ik benieuwd naar het derde deel van deze trilogie. Wie heeft er iets te maken met de verdwijning van Madison Brooks en wie is er onschuldig?

Blacklist wordt verteld vanuit Tommy, Layla en Aster. Zelf vond ik vooral de Tommy-stukken het leukste. Misschien omdat ik het meest een klik had met hem, geen idee. Layla vind ik ook nog wel leuk, een stoere meid die voor niets of niemand bang is, maar stiekem een kleiner hartje heeft dan ze wil laten zien.Met Aster kan ik zelf niet zoveel. Veel te veel een verwend, klein prinsesje die gewend is om alles in haar leven te krijgen.

Wat ik lastig vond, is dat boven de stukjes geen namen staan en je soms even moet schakelen in wiens hoofd je nu weer zit. Namen erboven leest gewoon gemakkelijker.

Voor mij viel de cover meteen op. Was de eerste cover heel grafisch, heeft men dat duidelijk ingeruild bij dit tweede deel. Ook het eerste boek heeft een make-over gehad. Jammer, want nu is het een standaard ‘meisje op de voorkant’ geworden. De aardbei die op Rivalen stond, vond ik zelf veel sterker en veel nieuwsgieriger maken. Dit boek zou ik zelf laten liggen.

Als je het eerste deel gelezen hebt, moet je Blacklist ook lezen, want dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar hoe het verder gaat. Of in elk geval: dat was ik. De boeken zijn niet onafhankelijk van elkaar te lezen. Van mij krijgt Blacklist drie sterren. Het was leuk, vermakelijk, maar ook niet meer dan dat. Ik hoop dat het laatste deel beter is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge