Recensie: Blijf bij mij

Recensie: Blijf bij mij

Blijf bij mij / Stay with me
ISBN: 9789401905688
Auteur: Jennifer Armentrout
Series: Wait for you
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: 1 oktober 2015
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 352
Goodreads

Calla heeft een heleboel meegemaakt. Een heleboel shit, welteverstaan. De littekens daarvan draagt ze nog altijd met zich mee, ook nu ze zich aan haar verleden heeft ontworsteld en een studie volgt om een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Maar haar zorgvuldige planning valt in duigen als ze erachter komt dat haar drugsverslaafde moeder al haar spaargeld erdoorheen heeft gejast en een creditcardschuld op haar naam heeft gemaakt.

Calla gaat terug naar haar geboorteplaats om voor de zoveelste keer haar moeders puinzooi op te ruimen. In haar moeders café vindt ze echter... niet haar moeder. In plaats daarvan staat er een wel erg prettige verschijning achter de bar. Hij stelt zich voor als Jax, en vanaf dat moment verdwijnt hij niet meer uit haar leven - en ook niet uit haar gedachten.

Blijf bij mij is het derde deel in de Wait for you serie. Elk boek gaat over een ander personage. Dit deel gaat over Calla en Jax. Je kunt ze apart lezen, maar het handigst om gewoon op volgorde te lezen. Ik had het deel dat hierna komt bijvoorbeeld al gelezen, dus ik wist al een beetje hoe het zou eindigen.

Geen ramp, want heel onverwacht is Blijf bij mij niet. Maar ik had helaas nog wat minder dingen mee gekregen over Calla en Jax. Dus ik raad echt aan om ze op volgorde te lezen. Wel grappig dat de twee uit deel vier hier ook best een aantal keer in zitten en om ze te zien vanuit een ander oogpunt.

Blijf bij mij is weer een typische Jennifer Armentrout. Eentje die als een trein leest en die uit is voor je het weet. En dan sla je hem met een zucht dicht, terwijl je stiekem verlangt naar de mannelijke hoofdpersoon.

De humor in dit boek vind ik echt heel tof, omdat het ook wel een beetje de soort humor is die ik leuk vind. Dat geldt trouwens ook voor de referenties naar series als Supernatural en Sons of Anarchy. Beide series kijk ik weliswaar niet, maar ik weet er genoeg van om ze tof te vinden.

Ook in Blijf bij mij kampen de personages met trauma’s en hun verleden waardoor ze niet verder kunnen. Dit keer is het behoorlijk heftig, maar ik vind het altijd zo tof dat Jennifer er ook een beetje humor in gooit, waardoor het toch minder zwaar is of zo. Ik vind ook altijd dat ze dat goed doet. De personages vind ik ook best tof, al is Calla niet mijn favoriet van al Jennifers personages. Toch vind ik dat je Call wel goed leert kennen in Blijf bij mij en waarom ze dingen doet zoals ze doet. Dat is mij na het lezen van dit boek ook wel echt duidelijk.

Van deze covers (en eigenlijk alle anderen) ben ik niet zo’n fan, want ik hou niet zo van covers. Ik zou deze cover ook niet oppakken als ik niet wist van wie hij was of als ik niet wist dat Jennifer tof schrijft.

Ik vind Blijf bij mij gewoon een fijn boek met humor en toffe personages. Als je van New Adult houdt, is dit boek wel een aanrader. [bol_product_links block_id=”bol_5742e7b6cf15d_selected-products” products=”9200000049995566,9200000046154803″ name=”Blijf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie: Blijf bij mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: