Recensie: Blindelings

Recensie: Blindelings

Recensie: BlindelingsBlindelings
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgever: Scelta
Publicatiedatum: 9 februari 2015
Genres: Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 349
Goodreads

Ivy Maron is bijna achttien en zit op de modevakschool. Vanaf het moment dat ze de mysterieuze Sander ontmoet, ontstaat er langzaamaan een afstand tussen Ivy en haar beste vriendinnen.

Ze lijkt wel een dubbelleven te leiden en volgens haar omgeving heeft Sander haar compleet in zijn macht.

Als ook Ivy's veilige thuissituatie voor altijd dreigt te veranderen en ze het idee heeft dat ze bij niemand meer terechtkan, maakt ze gevaarlijke keuzes. Kan iemand Ivy nog redden of is het al te laat?

Dit boek stond al heel lang op mijn ‘te lezen lijstje’ en toen ik hem bij de bibliotheek zag staan, besloot ik om hem mee te nemen. Ik was behoorlijk benieuwd naar het boek. Kwamen mijn verwachtingen uit?

Het is een Young Adult thriller en in het verhaal zit behoorlijk wat spanning, dus daar zit het wel goed mee. Chinouk weet hoe ze haar lezers nieuwsgierig moet maken en hoe ze ervoor moet zorgen dat mensen doorlezen, omdat ze nieuwsgierig zijn.

Ik was ook behoorlijk nieuwsgierig en ik las het boek zo uit. Ik was erg benieuwd naar hoe het verder zou gaan met Ivy en Sander, of ze het op tijd in zou zien.
Toch miste ik wel wat en ik denk dat het komt, omdat de personages een beetje vlak zijn.

Het wordt verteld vanuit Ivy, maar ik heb niet echt het idee dat ik haar nu echt goed ken. Wat ik wel goed geschreven vond, is het onschuldige van Ivy. Ze trapt er met open ogen in, omdat ze zo verliefd is op Sander. Daar wordt ook meteen de titel goed verklaard. Ivy komt over als een jong meisje en dat is ze natuurlijk ook.

Het is best een goed boek, maar voor mijn gevoel had er veel nog meer uitgehaald kunnen worden. Desondanks heb ik het met plezier gelezen en ik was behoorlijk benieuwd naar het einde en of er plotwendingen in zaten. Die zaten er niet echt in, want het ging redelijk zoals ik verwachtte. Wel zat er ééntje in die ik best mooi gevonden vond. Weliswaar geen hele grote.
Ik vond het een prima YA-thriller in elk geval.

Eén gedachte over “Recensie: Blindelings

  1. Ik lees de samenvatting boven je recensie, maar lijkt niet bij de cover te passen, klopt dat?

    bij cover denk ik aan zo’n verhaal als selection!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge