Recensie: Bloedband

Recensie: Bloedband

Recensie: BloedbandBloedband / The Eternity Cure
Auteur: Julie Kagawa
Series: Blood of Eden #2
Uitgever: Harlequin
Publicatiedatum: 27 mei 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 448
Goodreads

Allie is in deel 1 een vampier geworden en ze heeft de jongen op wie ze verliefd is, achter moeten laten in Eden, de enige stad die niet door vampiers geregeerd wordt.

In deel 2 moet ze haar maker, vampier Kanin, redden uit de klauwen van de psychopatische vampier Sarren die niets goeds met Kanin voor heeft. Ze heeft niet veel tijd meer en het is een race tegen de klok die zorgt voor een reis terug naar waar het allemaal begonnen is.

Sarren heeft het dodelijke roodlongvirus opnieuw in de wereld gebracht en dit keer is het nog gevaarlijker. Zelfs vampiers lopen nu gevaar.
Allie komt voor een hartverscheurende keuze te staan. Welke keuze maakt ze?

Deel 1 vond ik goed en totaal niet te vergelijken met The iron Fey. Bloedband is daar nog steeds absoluut niet mee te vergelijken.Bloedband is donkerder, rauwer dan deel 1 en daardoor wat mij betreft ook beter.
The iron Fey vond ik nog redelijk lief, maar dat zijn de boeken van Blood of Eden beslist niet.

Je begint Allie – Alison – steeds beter te kennen en ik begin haar ook steeds meer te mogen. Ze probeert zich uit alle macht te verzetten tegen de vampier-ik en ze probeert zich uit alle macht vast te klampen aan het beetje menselijkheid dat ze nog heeft. Daarbij moet ze een heleboel laten.

Alison vind ik nog steeds een leuk personage met diepgang en ik vind het ook leuk dat ze in Bloedband beter uit de verf komt dan in het eerste deel waar de lezer haar eerst een beetje moet leren kennen. Dat geldt vaak voor personages.

In dit boek zitten wel wat plotwendingen die niet allemaal verrassend zijn, maar eentje had ik echt niet aan zien komen: Wow! Van die plotwending was ik ook even van slag. Net als van het einde. Ik heb stiekem hoop dat aan het einde van deel 3 alles goed komt, want uiteindelijk wil ik toch een ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ einde, hoe hard ik ook roep dat ik dat niet hoop. Soms wordt een boek van zo’n einde er niet beter op, maar in dit geval wel, denk ik.

Ik hoop dat het derde deel geen teleurstelling gaat worden. Deze eerste twee delen waren dat absoluut niet en ik kan alleen maar hopen dat het ook voor het derde deel geldt.

Door deel 1 en 2 zijn mijn verwachtingen voor deel 3 hooggespannen en ik ben ook absoluut fan van Julie Kagawa’s schrijfstijl.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Harlequin.

[bol_product_links block_id=”bol_57174508f41cb_selected-products” products=”9200000047395197″ name=”band” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge