recensie: Bob de straatkat

recensie: Bob de straatkat

recensie: Bob de straatkatBob de straatkat /Bob de straatkat
ISBN: 9789044337457
Auteur: James Bowen
Series: Bob The Cat #1
Uitgever: The house of books
Publicatiedatum: Oktober 2012
Genres: Biografie
Aantal bladzijdes: 222
Goodreads

James, een straatmuzikant in Londen, vindt een gewonde kat. Hoewel James nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij hem mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staaan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk. Samen verdienen ze hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten.

Bob de straatkat was een boek dat ik best al een tijd wilde lezen. Vooral om het feit dat Bob een kat is. En nog preciezer: dat Bob een rode kat is. Laat ik nou toevallig ook een rode meneer in huis hebben lopen. En toen ik hem bij de minibieb tegenkwam ruilde ik hem om voor een ander boek.

Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, behalve dan dat het autobiografisch was. Normaal ben ik niet zo van dit soort boeken en ik had ook niet heel veel verwachtingen ervan, behalve dan dat het ove een kat ging en over een man die op straat had gezworven.

Pppurrito #catstagram#catsofinstagram #rodekatten

A post shared by Pluk (@plukzonderkraanwagentje) on

Mijn eigen rode meneer

Bij een autobiografisch boek kun je niet echt gaan praten over de ontwikkeling van de personages of dat je een personage 3D vindt. Maar gelukkig zijn er dingen waar je het wel over kunt hebben zoals schrijfstijl.

De schrijfstijl begon wel oké en het las lekker weg, al merkte je wel dat James Bowen niet echt een schrijver is van huis uit. Veel zinnen waren redelijk kort en dat las soms best irritant. Ik heb liever wat afwisselingen van kort en lang. De hoofdstukken zijn vrij kort en na een half boek weet je het wel.

Ik snap de hype van dit boek niet zo goed, want het boek is niet echt bijzonder of zo. Het leukste eraan is wat mij betreft de kat, maar misschien heeft die de hype ook wel veroorzaakt, want Bob is cool. Hij doet me denken aan mijn eigen rode kater, want die heeft sommige dingen ook.

Bob de straatkat was een aardig boek, maar wat mij betreft geen echte aanrader en krijgt dus ook maar 3 krappe sterren, maar als je het boek toch al in de kast heb staan, dan zou ik het wel een keer lezen. Minstens een halve ster voor Bob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge