Recensie: Bountiful

Recensie: Bountiful

Recensie: BountifulBountiful
Auteur: Sarina Bowen
Series: True North #4
Uitgever: Rennie Road Books
Publicatiedatum: 20 oktober 2017
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 315
Goodreads

Once upon a time a cocky, copper-haired tourist sauntered into Zara’s bar. And even though she knew better, Zara indulged in a cure for the small-town blues. It was supposed to be an uncomplicated fling—a few sizzling weeks before he went back to his life, and she moved on.

Until an accidental pregnancy changed her life.

Two years later, she’s made peace with the notion that Dave No-Last-Name will never be found. Until one summer day when he walks into her coffee shop, leveling her with the same hot smile that always renders her defenseless.

Dave Beringer has never forgotten the intense month he spent with prickly Zara. Their nights together were the first true intimacy he’d ever experienced. But the discovery of his child is the shock of a lifetime, and his ugly past puts relationships and family out of reach.

Or does it? Vermont’s countryside has a way of nurturing even tortured souls. The fields and the orchards—and hard won love—are Bountiful.

Bountiful is het vierde boek in de True North serie van Sarina Bowen en gaat over Zara en Dave. Zara is geen onbekende als je de rest van de boeken gelezen hebt, want daar zit ze in als bijpersonage. In de andere drie delen vond ik haar leuk en ik was benieuwd naar haar verhaal.

Zoals altijd duurde het wel even voor ik in het verhaal zat. Op de een of andere manier heb ik dat altijd bij Sarina. Ik vind haar heel goed schrijven, maar ze sleurt me vaak niet meteen mee. Misschien omdat de onderwerpen vaak wat zwaarder zijn dan bij sommige andere boeken in dit genre. Maar wat ik wel weet sinds Bittersweet, is dat het altijd een goed verhaal is.

Wat ik fijn vind, is dat Sarina wat donkerdere boeken schrijft dan bijvoorbeeld Elle Kennedy. Ik vind Elle leuk schrijven, maar ik heb toch liever de wat zwaardere boeken waarin problemen niet relatief makkelijk onder het vloerkleed geschoven worden. In dit boek vind ik het onderwerp best tof en heb ik nog niet vaak gezien in New Adult boeken.

Het verhaal wordt verteld vanuit Zara en Dave in de eerste persoon. Waar ik Zara heel tof vond, vond ik het vanuit Dave toch minder. Op de een of andere manier kwam ik er bij hem een stuk minder in en dat vind ik jammer, want vanuit Zara vond ik hem wel echt leuk. Hij had echt wel grappige opmerkingen. Maar Zara vind ik absoluut een van Sarina’s leukere personages.

Ik vond Bountiful weer een fijn boek, maar mijn favoriet – Steadfast – is nog niet van de troon gestoten. Waar ik benieuwd naar ben, is of er nog meer boeken komen in deze serie. Zo ben ik heel benieuwd naar het verhaal van May, maar bijvoorbeeld ook Kieran Shipley. Die twee zitten in alle boeken, maar verder dan bijpersonages komen ze niet en ik wil hun verhalen weten.

Op zich kun je Bountiful apart lezen, maar dan krijg je wel spoilers voor de andere boeken, dus dat raad ik persoonlijk niet aan. Het is veel leuker om ze netjes op volgorde te lezen en zo te zien wat er met alle personages gebeurt, dus niet alleen de hoofdpersonen.
Bountiful krijgt van mij vier sterren, maar wel een beetje op het randje. Drieënhalf vind ik net iets te weinig.

Ik kreeg Bountiful als een ARC (Advanced Readers Copy), maar uiteraard heeft het mijn mening niet beïnvloed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: