Recensie: Breakable

Recensie: Breakable

Breakable
ISBN: 9780425266861
Auteur: Tammara Webber
Series: Contours of the Heart #2
Uitgever: Penguin
Publicatiedatum: 6 mei 2014
Genres: Audiobook, New Adult
Aantal bladzijdes: 361
Goodreads

He was lost and alone. Then he found her.
And the future seemed more fragile than ever.

As a child, Landon Lucas Maxfield believed his life was perfect and looked forward to a future filled with promise — until tragedy tore his family apart and made him doubt everything he ever believed.

All he wanted was to leave the past behind. When he met Jacqueline Wallace, his desire to be everything she needed came so easy…

As easy as it could be for a man who learned that the soul is breakable and that everything you hoped for could be ripped away in a heartbeat.

Van Tammara Webber las ik al eerder de vertaling van deel 1 in deze serie: Makkelijk. Dat was best een leuk boek. Het was een fijne NA en gaf me wat ik verwachtte. Niets meer dan dat, niets minder. Eigenlijk wist ik niet eens dat er een deel 2 was tot ik Breakable tegenkwam en ik besloot om het boek te gaan luisteren.

Breakable vertelt deels hetzelfde verhaal als Makkelijk, maar niet helemaal. Waar Makkelijk vooral over Jacqueline gaat, gaat Breakble helemaal over Landon Lucas. Het verhaal speelt zich zowel in de verleden als in de huidige tijd af. Tammara heeft het heel slim gedaan door beide namen van Landon Lucas te gebruiken.

In de huidige tijd noemt hij zich Lucas, maar in het verleden was hij Lucas. Dus de hoofdstukken in het verleden hebben de naam Landon en die in de huidige tijd Lucas. Een en dezelfde jongen, maar met twee namen.

In Breakable leer je als lezer vooral ook de achtergrond van Landon Lucas kennen en waarom hij is zoals hij is. Dat zijn leven nooit echt makkelijk geweest is na de dood van zijn moeder. Af en toe zaten er stukjes in dat ik hem wilde aaien en een knuffel wilde geven. In dit verhaal weet hoe je het afloopt met de gebroken puber, hoe hij wordt als hij in de twintig is.

“This ink will make your skin yours again. Maybe someday, you’ll see that your skin isn’t you. It’s just what houses you while you’re here.”

Ik vind Landon Lucas een fijn personage, een lieve jongen die elk meisje stiekem wel zou willen hebben. En hij heeft een kat, dus dat is zeker een +1. Jacqueline vind ik ook een leuk personage, maar in dit deel komt ze – logisch – een stuk minder naar voren.

Breakable had voor mij geen onverwachte gebeurtenissen meer, omdat ik het eerste deel al gelezen had, maar toch vond ik het niet vervelend om naar te luisteren. Misschien omdat ik Makkelijk alweer een beetje vergeten was en ook het verhaal. En het maakt bij een audiobook ook heel erg uit wie het voorleest. Als het iemand is met een fijne stem, dan voelt het al snel minder vervelend.

Breakable

Ik vond Breakable een fijn boek met een fijne schrijfstijl. Tammara Webber is er goed in om de lezer nieuwsgierig te maken, ook als je het verhaal al deels kent. De cover vind ik trouwens niet zo, al vind ik het wel tof dat ze voor een mannelijk model gekozen hebben met een lippiercing, iets dat Landon Lucas ook heeft. Dus daar is wel over nagedacht en dat vind ik altijd leuk.

Het is ook een boek dat geschikt is als audiobook. Niet alle boeken zijn dat, maar dit boek is er wel eentje van. Voor NA-liefhebbers is dit wel een goed boek en zul je het ook wel leuk vinden. En er zitten mooie en goede quotes in het boek. Ik heb me vermaakt tijdens het luisteren van dit boek. Soms is een boek gewoon goed zonder dat het een spectaculair hoogstandje is.

[bol_product_links block_id=”bol_57c9b9d4d046a_selected-products” products=”9200000022795243,9200000033150415″ name=”Breakable” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: