Recensie: Breek me

Recensie: Breek me

Recensie: Breek meBreek me / Unravel me
Auteur: Tahereh Mafi
Series: Shatter me #2
Uitgever: Blossom Books, HarperCollins
Publicatiedatum: 18 februari 2013
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 464
Goodreads

Hij zal mij vinden Ik vind hem eerst

Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.

In dit intense vervolg op Vrees me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.

Dit boek las ik vlak na deel 1 en ik was blij dat ik door kon lezen. Ik moest en zou doorlezen. Nu wilde ik heel Juliette’

Dit boek is mijn favoriet in de trilogie en dan vooral hoofdstuk 62. Die spanning! Dat vind ik dus heel goed geschreven, ik voelde de onderhuidse spanning. Meestal is een tweede deel in een serie het slechtste, maar in mijn geval vind ik dat vaak van het laatste deel. Vreemd genoeg heb ik bij veel series dat ik deel twee het beste vind.

Ik vind Juliette in dit deel wel een beetje een zeurpiet, maar op zich is ze wel goed geschreven. Juist omdat ik me aan haar erger, is het goed beschreven. De personages worden in dit deel meer uitgediept dan in deel 1 en langzaam kom je meer te weten van wie ze zijn. Ook kom je meer te weten over Warner, de vijand. Is hij wel echt zoals hij overkomt of is het alleen maar uiterlijke schijn? En Kenji is er ook weer bij, natuurlijk. #teamKenji. Ik hou van hem en in dit boek alleen nog maar meer.

Cliffhangers en plotwendingen … ik mopper regelmatig dat boeken er niet genoeg hebben of helemaal niet. Nou, in dit boek zitten toch wel een aantal plotwendingen die ik niet aan had zien komen. Dit boek heeft er behoorlijk wat.

Eindigde Vrees me niet met een extreme cliffhanger, dit boek doet dat wel. Dit boek doet je ook verlangen naar het derde deel. Toen ik dit boek las, moest ik nog ruim een maand of drie op het vervolg wachten. Pff, dat vond ik niet leuk. Van deel 3 verschijnt uiteraard ook nog een recensie.

[bol_product_links block_id=”bol_56800a980faed_selected-products” products=”9200000039430938,9200000040900061″ name=”Breek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “Recensie: Breek me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: