Recensie: Broken Knight

Recensie: Broken Knight

Recensie: Broken KnightBroken Knight
ISBN: 9781686783104
Publicatiedatum: August 2019
Aantal bladzijdes: 367
Goodreads

Not all love stories are written the same way. Ours had torn chapters, missing paragraphs, and a bittersweet ending.

Luna Rexroth is everyone’s favorite wallflower.

Sweet.
Caring.
Charitable.
Quiet.
Fake.
Underneath the meek, tomboy exterior everyone loves (yet pities) is a girl who knows exactly what, and who, she wants—namely, the boy from the treehouse who taught her how to curse in sign language.
Who taught her how to laugh.
To live.
To love.
Knight Cole is everyone’s favorite football hero.
Gorgeous.
Athletic.
Rugged.
Popular.
Liar.

This daredevil hell-raiser could knock you up with his gaze alone, but he only has eyes for the girl across the street: Luna.

But Luna is not who she used to be. She doesn’t need his protection anymore.
When life throws a curveball at All Saints’ golden boy, he’s forced to realize not all knights are heroes.

Sometimes, the greatest love stories flourish in tragedy.

Broken Knight was een boek dat goed klonk. Nu had ik al eerder meerdere boeken van L.J. Shen gelezen en was over het ene boek enthousiaster dan over het andere, maar deze trok me wel en ik besloot het een kans te geven. 

Broken Knight is het tweede deel in de All Saints High trilogie. Het vorige deel was Pretty Reckless en die vond ik matig. Ik kwam er pas tijdens het lezen achter dat dit een vervolg was en ik hoopte maar dat ik dit deel meer kon waarderen. In het vorige boek vond ik het vrouwelijke personage vooral niet zo leuk. Gelukkig was dat in dit boek niet het geval en vond ik het wel leuk. Zowel Knight als Luna. 

Ik vond beide personages leuk. Luna is toch wel een tikje badass en Knight… tsja, de titel Broken Knight zegt eigenlijk genoeg. Een jongen die nogal gebroken is door zijn verleden en heden. 

Knight komt heel goed tot leven en ik wilde hem ook regelmatig knuffelen en zeggen dat het wel goed komt. Er waren toch wel erg zielige stukken in. En ik wilde tegen hem schreeuwen, roepen dat hij voor het meisje moet gaan dat toch wel van hem houdt. Je kunt het een spoiler vinden, maar het is overduidelijk. Overigens is het ook overduidelijk waarom de auteur voor zijn naam gekozen heeft, al vind ik Knight een ietwat vreemde naam. 

En Luna vond ik ook leuk. Geen vlak meisje, maar vond haar echt diepgang hebben en niet zo’n meisje die pas compleet is als ze een jongen heeft. Ook fijn dat het vanuit allebei te lezen was, want dat is zoveel beter voor dit boek. 

Overigens is het ook overduidelijk waarom de auteur voor zijn naam gekozen heeft

Het leukste is om dit boek na de Sinners of Saint-serie te lezen, omdat de personages uit die boeken hierin terug komen. Ik heb pas één boek van die serie gelezen, maar ik ken ze wel, dus ik weet hoe en wat. Het volgt Pretty Reckless en in principe kun je het los lezen, maar dat zou ik niet doen. Zeker niet omdat Penn en Daria terug komen en het dan een spoiler kan zijn. Daria vind ik als bijpersonage trouwens een stuk leuker.

In het boek zitten geen onverwachte plotwendingen eigenlijk, alles zie je wel aankomen. Wat ik wel erg ‘help, mijn glazuur barst eraf, zo zoet’ vond was het einde. Had voor mij niet per se gehoeven, want dat was misschien wat teveel van het goede.

Broken Knight vond ik een New Adult boek dat op het randje van Young en New Adult ligt vanwege de leeftijden (17-20) en de middelbare school, maar ik zou het toch NA noemen. In dat genre past het ook het beste.

Ik vond dit best een goed boek en ik had echt wel medelijden met de personages. En ik ben benieuwd  naar deel 3 in deze serie. Gelukkig had ik meer een klik met dit boek dan met deel 1. 

Voor mij krijgt Broken Knight 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: