Recensie: Broken Prince

Recensie: Broken Prince

Broken Prince
ISBN: 9781682305034
Auteur: Erin Watt
Series: The Royals #2
Uitgever: Everafter Romance
Publicatiedatum: 25 juli 2016
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 370
Goodreads

Reed Royal has it all—looks, status, money. The girls at his elite prep school line up to date him, the guys want to be him, but Reed never gave a damn about anyone but his family until Ella Harper walked into his life.

What started off as burning resentment and the need to make his father’s new ward suffer turned into something else entirely—keep Ella close. Keep Ella safe. But when one foolish mistake drives her out of Reed’s arms and brings chaos to the Royal household, Reed’s entire world begins to fall apart around him.

Ella doesn’t want him anymore. She says they’ll only destroy each other.

SHE MIGHT BE RIGHT.

Secrets. Betrayal. Enemies. It’s like nothing Reed has ever dealt with before, and if he’s going to win back his princess, he’ll need to prove himself Royally worthy.

Soms doe je lang over een boek zonder dat je weet waarom of dat je het kunt verklaren. Want het boek is niet stom of saai, maar doorlezen wil ook gewoon niet. Dat had ik met Broken Prince van Erin Watt. Door Paper Princess, deel 1, vloog ik zo heen, maar op de een of andere manier kwam ik gewoon niet in Broken Prince. En of dat nou lag aan het boek of het leesdip: ik weet het niet.

Het begin van het boek begint wat saai en ik moest me er echt doorheen worstelen. In dit deel van Broken Prince gebeurt niet zoveel en je merkt dat het verhaal zich duidelijk op moet bouwen. Dat is op zich wel goed gedaan, maar het duurde nog wat te lang voor mij.

Het eerste deel van het boek wordt vertelt vanuit Reed en niet vanuit Ella, zoals heel deel 1. Ik moest wel even wennen aan een ander oogpunt. Gelukkig wordt het boek beter en gebeuren er op een bepaald moment dus wel weer boeiende dingen. Gelukkig, want anders was ik dus wel echt gestopt.

De personages vind ik geloofwaardig. Ella vind ik vooral erg sterk neergezet. Voor mij komt ze echt menselijk over. Haar beslissingen zijn geloofwaardig. Beslissingen waar je als lezer je iets – of heel veel – bij voor kunt stellen. Ik ging mezelf afvragen wat ik zou doen als ik in haar schoenen stond. Wat voor beslissing zou ik nemen? De lezer leert in dit deel ook Reed kennen als hoofdpersonage en ik vond het wel interessant om het ook uit zijn oogpunt te zien. Maar toch moet ik zeggen dat ik Ella leuker vind dan Reed om te lezen. Ik zat vooral elke keer te hopen op haar stukken. Toch leefde ik met allebei mee en wilde ik ze af en toe een aai over de bol geven en fluisteren dat het wel goed zou komen.

Als je een boek zoekt met onverwachte plotwendingen, dan is Broken Prince waarbij je dat absoluut vindt. Hier zitten er een paar in waarbij je iets hebt van: Wow, die had ik ff niet aan zien komen. En dat einde … nee, dat had ik al helemaal niet verwacht. Ik had veel verwacht, maar dit absoluut niet. Het is een einde waarbij je alleen maar denkt: woah, wat?! Wat?! Wat heb ik zojuist gelezen?! Dit kan niet.’ Dat dus, inclusief uitroeptekens. Dit is zo’n cliffhanger waarmee je door wilt lezen en wel graag nu.

Ik was van plan om Broken Prince krap drie sterren te geven en vooral vanwege dat het verhaal zo traag op gang kwam en dat ik er niet in kwam, maar dat einde heeft een heleboel goed gemaakt en ik kan ook niet anders dan het alsnog vier sterren geven. Kun je nagaan hoeveel sterren ik gegeven had als ik er meteen in gezeten had.

Broken Prince is een goed boek als je zoekt naar drama’s op de middelbare school, als je bad boys met een klein hartje zoekt, maar dan alles wel met minder kinderlijke taal en acties dan bijvoorbeeld in echte Young Adults. Dit boek zit er een beetje tussenin, maar ik zou zeggen dat het meer New Adult is. En daar is niets mis mee.

[bol_product_links block_id=”bol_587238ac31cd3_selected-products” products=”9200000057489133,9200000058247553″ name=”pri” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge