Recensie: Buitenspel

Recensie: Buitenspel

Recensie: BuitenspelBuitenspel
ISBN: 9789026147807
Publicatiedatum: mei 2019
Aantal bladzijdes: 232
Goodreads

Buitenspel is een realistische en bloedstollende jeugdthriller van Margje Woodrow, voor fans van Mel Wallis de Vries en Cis Meijer. Voor (stoere) jongens en meiden vanaf 13 jaar. Met politie niet betreden-elastiek.

Nynke en Jimmy gaan met hun voetbalteams op trainingsweekend. De pranks zijn voorbereid. Er wordt van alles meegesmokkeld in de tassen. Maar tijdens de eerste nacht gaat het gruwelijk mis: in het bos vindt Jimmy het dode lichaam van zijn vriend Mattias. De politie tast in het duister.
Dan blijkt ook Soraya, Nynkes vriendin, spoorloos. Waar is ze? Volgen er nog meer slachtoffers?
Nynke en Jimmy ontdekken dat niet iedereen de waarheid spreekt. Was de teamspirit wel zo goed? Kunnen ze elkaar eigenlijk wel vertrouwen?

Buitenspel is een echte jeugdthriller. Het is een kort boek en vanaf bladzijde 1 weet je dat er snel iets gaat gebeuren. Dat moet ook wel, aangezien de doelgroep – jongeren – doorgaans niet de mensen zijn die zich eerst door 150 pagina’s heen willen worstelen. Het moet meteen beginnen.

En dat doet Buitenspel zeker wel. Meteen worden de hoofdpersonages neergezet: Nynke en Jimmy. Het is meteen duidelijk dat zij belangrijk gaan zijn. Ik vind het fijn dat er twee personages zijn. In dit boek is het ook echt wel een pluspunt, want zo krijg je meer van het verhaal mee, omdat beide personages verschillende dingen meemaken.

Dit boek draait wel duidelijk meer om het plot dan om de personages. Je merkt dat die toch van ondergeschikt belang zijn. Er is niet zoveel ruimte voor ontwikkeling van de personages. Dat maakt niet uit als je er vanuit gaat, zoals ik. In een thriller vind ik het vaak ook minder belangrijk en in een dunne YA-thriller helemaal. 

Buitenspel luisterde lekker snel weg en ik vond het verhaal goed in elkaar zitten.

Wat mij betreft wordt Buitenspel vlot verteld – misschien soms iets te vlot – en je blijft nieuwsgierig. Ik wilde absoluut weten wie de dader was. Ik had verschillende personages in mijn hoofd, maar degene die het uiteindelijk gedaan had, had ik niet per se als dader in mijn hoofd. Ik dacht eigenlijk heel iemand anders, haha. Blijkbaar ben ik niet zo goed in daders ontmaskeren, want ik weet het dus echt vrijwel nooit in thrillers.

Buitenspel is een prima thriller voor de doelgroep. Ook al ben ik wat ouder dan de gemiddelde lezer, maar ik vond het een fijn boek. Buitenspel luisterde lekker snel weg en ik vond het verhaal goed in elkaar zitten. Ook een plus voor de voorlezer in het audiobook. Dat vond ik ook erg prettig en spannend voorgelezen. Je voelde de spanning, dus top.

Buitenspel is een kort boek met heel veel spanning en is een goede thriller. Ik had nog nooit iets van Margje Woodrow gelezen, maar ik ben van plan om meer van haar te gaan lezen, want ik vind haar prettig schrijven en ze maakt je nieuwsgierig. 

Van mij krijgt Buitenspel krijgt 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge