Recensie: Bully King

Recensie: Bully King

Recensie: Bully KingBully King
Auteur: J.A. Huss
Uitgever: Science Future Press
Publicatiedatum: 5 augustus
Genres: Bully romance
Goodreads

Bully boys.
Arrogant tyrants.
Blue-blood bastards.
Call them whatever you want.
Around here, we just call them Kings.

Fancy boats.
Lakeside mansions.
Luxe watches and bespoke suits.
The Kings of High Court College act like Gods.
And Cooper Valcourt is the worst of them.
He is the bully king.
His family owns everything.
And his mission is to put me in my place and send me packing.
But Cooper and I have a history filled with secrets.
And everyone knows that power doesn’t come from having money.
It comes from holding secrets.
And I’m holding one of his.

A very dark secret that can bring him to his knees.

*****

Bully King is new-adult, dark, bully romance from New York Times bestselling author JA Huss featuring boys with power and girls at their mercy. It’s a campus shrouded in lies and a summer rush into an elite society that can propel a poor girl straight into the ruling class.

If… she’s willing to pay the price.

Toen ik de kans kreeg om me op te geven voor Bully King deed ik dat meteen. Hoewel ik auteur J.A. Huss niet kende klonk de achterflap wel heel tof. Vaak vind ik een bully romance wel echt tof en ik was dan ook benieuwd. Bully romance is wel een subgenre dat je moet liggen. Er wordt in gepest, wat de naam al suggereert. 

In het begin vond ik Bully King heel erg tof en intrigerend en wilde ik verder lezen. ik werd ook echt wel nieuwsgierig en wilde graag weten wat er allemaal zou gaan gebeuren. J.A. Huss is goed in het nieuwsgierig maken. Toch vond ik het er niet echt helemaal uitkomen. Zo wordt er constant in Bully King verteld dat alles veel intenser wordt, maar dat vond ik wel meevallen. Ook gebeuren er een heleboel dingen, maar ik vind sommige dingen wel erg heftig voor wat er gebeurd is. Of ik mis als lezer een heleboel. 

Het boek wordt verteld vanuit Cadee en Cooper. Cadee is eigenlijk het arme meisje, terwijl Cooper de rijkeluiszoon is. Dat soort mensen vind ik altijd heel erg interessant, omdat hun leven zo ver van het mijne af staat. Allebei wel trouwens, want heel arm ben ik ook niet. Maar ik vind het rijk zijn gewoon interessanter. 

Bully romance is wel een subgenre dat je moet liggen

Toch vond ik ze allebei niet echt goed uit de verf komen en bleven ze voor mij vlak. Ik miste best wel dingen waardoor ik de personages interessant vond. Ze bleven voor mij gewoon echt platte karakters en ik kon ook niet echt met ze meeleven, al wilde ik dat graag. Daarnaast vond ik Cadee ook gewoon een beetje zeuren.

Na ongeveer een derde van het boek raakte ik mijn aandacht ook een beetje kwijt. Ik vond het vanaf daar gewoon inkakken en er gebeurden best onrealistische dingen – voor mij dan. Dingen die ik niet helemaal kon rijmen met de gebeurtenissen die er gebeurden. 

Daarnaast vond ik het bully-gedeelte best heel erg meevallen in dit boek. Voor mijn gevoel speelde het maar een kleine rol. 

Bully King was een oké-boek, maar niet helemaal het boek dat ik verwacht had. Ik had een harder boek verwacht ofzo? 

Van mij krijgt Bully King 3 sterren.

Ik heb Bully King gekregen als recensie-exemplaar, maar het heeft mijn mening niet beïnvloedt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: