Recensie: Buren with benefits

Recensie: Buren with benefits

Recensie: Buren with benefitsBuren with benefits
ISBN: 9789024583
Auteur: Lisette Jonkman
Series: Onbreekbaar #1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: 1 augustus 2018
Genres: Contemporary, Feelgood
Goodreads

Buren with benefits is deel 1 van de romantische serie Onbreekbaar van Lisette Jonkman. Supersnel geschreven, grappig en hot! Als je Audrey Carlan of Samantha Young hebt gelezen, mag je deze serie niet missen.

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit nou het grotemensenleven waar ze van droomde?
Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby maar op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.

Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan helpt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Lisette Jonkman is een van die schrijvers van wie ik gewoon het volgende boek wil lezen, ook al weet ik nog niet eens waar het over gaat. Maar ik weet bij voorbaat al dat ik haar boeken leuk vind. Sommigen wat minder dan anderen, maar echt een teleurstelling zijn ze nooit. Dus toen ik hoorde dat ze bezig was met het verhaal over Abby en Ferdi werd ik nieuwsgierig, zeker gezien alle ontwikkelingen op de achtergrond in Verslingerd.

Buren with Benefits – zoals dit eerste deel uit de trilogie heet – bestaat (nu) alleen nog als ebook op Kobo, omdat het een Kobo Original was. Dat vond ik wel jammer, want ik heb geen Kobo. Uiteindelijk heb ik het boek op mijn telefoon gelezen, want ik was te nieuwsgierig naar het boek. ik besloot ook om maar Kobo Plus aan te schaffen.

Het boek las ik met een ruk uit, want binnen een dag was het uit. Ik vond het fijn dat Lisette nog steeds lekker vlotte en snelle boeken schrijft die je niet weg kunt leggen. Ze zuigen je mee en je stopt pas als je weet hoe het eindigt. Nu wist ik natuurlijk al deels hoe dit uiteindelijk allemaal eindigt, maar toch ben ik benieuwd hoe ze er gekomen zijn. Wat is er in de tussentijd gebeurt?

Je leert de jongen kennen en ontdekt dat er meer achter hem schuilt dan je in eerst instantie verwacht had.

Als vaste lezer kende ik Abby en Ferdi al uit Verkikkerd en Verslingerd waar ze bijpersonages zijn, maar in dit boek zijn ze de hoofdpersonen. Het verhaal wordt vanuit zowel Abby als Ferdi vertelt. Waar ik Abby altijd wel oké vond, vond ik Ferdi altijd maar een irritante bal met rijke ouders en waar hij zich ook naar gedraagt. Maar in dit boek leer je meer kanten van hem kennen en is hij ineens niet meer zo vervelend. Je leert de jongen kennen en ontdekt dat er meer achter hem schuilt dan je in eerst instantie verwacht had. Vind het wel knap dat hij heel anders overkomt dan hij daadwerkelijk is.

Abby is wel wie ik verwachtte dat ze zou zijn en die vond ik ook geen verrassing. Vond haar een leuk personage, maar ik ontdekte niet echt schokkende dingen. Wat ik wel vervelend vond, was dat er geen namen bij de hoofdstukken stonden. Soms was het even gissen vanuit wie ik las en dat vond ik echt wel irritant. Voor mij was het handiger geweest met die namen.

Ook had ik soms het idee dat er stukjes overgeslagen werden in Buren with benefits of te vluchtig gingen, omdat ze al in Verkikkerd staan. Dat vond ik wel jammer, voelde een beetje afgeraffeld. Desondanks is Buren with benefits een superfijn boek waar je in een ruk doorheen gaat en niet kunt wachten op deel twee.

Van mij krijgt Buren with benefits 4 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: