Recensie: Butterface

Recensie: Butterface

Recensie: ButterfaceButterface
ISBN: 9781722781682
Publicatiedatum: 30 juli 2018
Aantal bladzijdes: 250
Goodreads

It’s true. I’m not what most people would call “pretty” and, well, high school was rough. Fast forward ten years and life is good…

Until a bunch of jerks think it’s hilarious to put the “butterface” (AKA me) on a wedding Kiss Cam with the hottest guy ever—and that old humiliation hits hard.

I recognize him immediately. The sexiest cop in Waterbury and totally out of my league.

But then he kisses me.

And we totally forget the room, the crowd, everything.

Then he tells everyone we’ve been dating for months.

Soon everything starts to feel too real, from adorable fights over “necessary” tools to fix my broken porch to surviving a free-for-all dinner with his six siblings to picking up where our last kiss left off.

But there’s something he’s not telling me about why he’s really hanging around, and I’m pretty sure it has to do with my mob-connected brothers.

Because this is not a make-over story, and Cinderella is only a fairy tale…

Butterface was zo’n boek dat me echt supertof leek en ik kon niet wachten om eraan te beginnen. Waarom weet ik niet precies, want ik heb nog nooit iets van Avery Flynn gelezen. Misschien omdat ik de cover en samenvatting erg tof vond?

En misschien speelt het ook mee dat hoofdpersoon Gina niet het uiterlijk heeft van een Victoria’s Secret model. Want laten we eerlijk zijn: het gemiddelde boekpersonage is mooi, heeft hersenen, is heel vindingrijk én windt zestig jongens om haar vingers. Gina is het allemaal niet.

Ik vind het verfrissend in Butterface dat Gina niet het perfecte meisje is.

Gina is zichzelf maar al te bewust van hoe ze overkomt op andere mensen en dat ze niet heel knap is. Ze loopt in het boek tegen bekrompen mensen aan die haar maar al te duidelijk maken dat ze niet het perfecte meisje is. Ik vind het verfrissend in Butterface dat ze dat niet is. Dat geeft een boek wat extra’s.

Gina wordt er een toegankelijker boekpersonage door. Ze kan je buurmeisje zijn of je nichtje. Natuurlijk kan dat met een heel knap meisje ook wel, maar dat komt toch minder voor. Dit vond ik echt een tof aspect van de roman. Vooral omdat er nu eenmaal meer lelijke dan knappe mensen zijn. Natuurlijk is knap subjectief, maar toch.

Nu denk je vast: dit boek geef je zeker vijf sterren? Nope, nope, nope. Ik kwam er namelijk niet goed in. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen of was het de schrijfstijl. Ik weet het niet.

Wat ik wel vermoed is dat het gebruik van de derde persoon mij een beetje heeft afgeschrikt. Doorgaans lees ik alleen maar boeken met een eerste persoon, de ik, waardoor je veel dichter op de huid van die persoon zit en als het ware over zijn schouder meekijkt. Dat miste ik hier best wel.

Of misschien was het de schrijfstijl van Butterface. Ik verwachtte een boek waar ik doorheen zou vliegen, maar dat gebeurde helaas niet. Ik had ook echt moeite met doorlezen van dit boek en ben wel twee keer een nieuw boek tussendoor begonnen.

Dat doe ik meestal niet als een boek me boeit, dus dat zegt wel wat, haha. Ik vond het verhaal echt langzaam gaan. Best jammer, want het idee vond ik wel echt tof. Op zich is de schrijfstijl niet slecht overigens, maar het was gewoon niet helemaal mijn ding denk ik.

Butterface is een prima romanceboek met een beetje diversiteit, maar ik vond hem helaas minder. Ik weet ook niet of ik nog een boek van Avery Flynn op ga pakken.

Natuurlijk kan één boek niet echt een visitekaartje zijn en heb ik met de rest meer, maar voorlopig heb ik nog meer dan genoeg andere boeken te lezen.

Butterface krijgt van mij 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: