Recensie: By Your Side

Recensie: By Your Side

By Your Side
ISBN: 9780062455864)
Auteur: Kasie West
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 31 januari 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 342
Goodreads

When Autumn Collins finds herself accidentally locked in the library for an entire weekend, she doesn’t think things could get any worse. But that’s before she realizes that Dax Miller is locked in with her. Autumn doesn’t know much about Dax except that he’s trouble. Between the rumors about the fight he was in (and that brief stint in juvie that followed it) and his reputation as a loner, he’s not exactly the ideal person to be stuck with. Still, she just keeps reminding herself that it is only a matter of time before Jeff, her almost-boyfriend, realizes he left her in the library and comes to rescue her.

Only he doesn’t come. No one does.

Instead it becomes clear that Autumn is going to have to spend the next couple of days living off vending-machine food and making conversation with a boy who clearly wants nothing to do with her. Except there is more to Dax than meets the eye. As he and Autumn first grudgingly, and then not so grudgingly, open up to each other, Autumn is struck by their surprising connection. But can their feelings for each other survive once the weekend is over and Autumn’s old life, and old love interest, threaten to pull her from Dax’s side?

By Your Side was een boek dat ik ineens overal voorbij zag komen op Goodreads en ik werd benieuwd naar het verhaal. Ik las al twee keer eerder een boek van Kasie West en die vond ik leuk. Niet superbijzonder, maar gewoon leuk. Van die luchtige boeken waar je stiekem toch erg bij van wordt. Ik heb voor dit soort boeken een zwak. Ik bedoel: ik ben dol op fantasy en goed geschreven boeken, maar zo’n luchtig boek tussendoor vind ik vaak ook wel erg lekker.

By Your Side is het meest recente boek van Kasie West, het is pas dit jaar uitgekomen. In januari. Ik heb het boek voor een deel als audiobook geluisterd en voor een deel gelezen. Dat doe ik soms vaker, vind ik soms best handig. De verteller van dit boek vond ik erg prettig om naar te luisteren. Ze had een goede vertelstem zonder een accent dat al te erg irriteert.

Autumn vind ik een leuk personage, al komt ze in het begin wel een beetje over als iemand die haar zin altijd wil krijgen, maar dat duurt gelukkig maar even en toen realiseerde ik me dat het niet echt zo was. Het wordt verteld vanuit haar, vanuit de eerste persoon, vanuit de ik-persoon, en dus leer je Autumn goed kennen in By Your Side. Alles zie je door haar ogen, dus ook Dax.

Over Dax kom je als lezer ook dingen te weten, maar dat duurt wel even. Maar ik hou daar wel van als schrijvers niet meteen alles op tafel gooien, dat zorgt ervoor dat je door wilt blijven lezen/luisteren. En dat gold zeker voor dit boek. Ik wilde heel graag meer te weten komen over Dax. Bij sommige scenes voelde ik iets in mijn buik, een soort van vlindertje, dus dat is een goed teken.

By Your Side is echt een contemporary YA zonder echt onverwachte gebeurtenissen. Je weet ook al hoe het gaat eindigen. Maar wel eentje die lekker snel wegleest. De schrijfstijl van Kasie West is lekker vlot en luchtig, precies goed voor deze boeken. Je zit er vrijwel meteen in en komt er pas uit als je het boek uit hebt. Boeken waarin mensen opgesloten worden vind ik altijd fascinerend en leuk om te lezen. Vooral om de dingen die kunnen gebeuren. Op de een of andere manier pak ik een boek dan eerder op.

Ik denk dat ik By Your Side totnutoe de leukste vind van de boeken die ik gelezen heb van Kasie. Maar ik vond hier de personages ook het leukste, denk ik.

Wat ik altijd tof vind, is dat de lettertypes op de boeken van Kasie niet zo standaard zijn, maar net even afwijken en het speelser maken, het net iets bijzonderder maken dan alleen maar een fotocover.

By Your Side vond ik een heel leuk en fijne YA en ik hoop echt dat er eens boeken van deze schrijfster vertaald gaan worden. En als lieve uitgevers, doe dan By Your Side maar als eerste ;-). Dit boek krijgt van mij drieënhalve ster.

[bol_product_links block_id=”bol_58aac7fe97ca2_selected-products” products=”9200000063494050″ name=”side” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge