Recensie: Cafe Zon & Zee

Recensie: Cafe Zon & Zee

Recensie: Cafe Zon & ZeeCafé Zon & Zee / The Summer Seaside Kitchen
ISBN: 9789024579143
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: 11 januari 2018
Genres: Chicklit, Feelgood
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Eindeloze lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo'n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad.

Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven.

Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt...

Café Zon & Zee is een heerlijk vertelde, geestige roman met een flinke dosis romantiek en eilandgevoel: de perfecte roman voor een avondje op de bank met een pot thee. Jenny Colgan is een van nature grappige schrijfster die personages creëert waar je van gaat houden en die nog lang bij je blijven, ook als je het boek uit hebt.

Café Zon & Zee is zo’n feelgoodboek dat ineens door iedereen gelezen leek te worden en ik zag het overal voorbij komen. Zelf lees ik de laatste tijd niet zo heel veel feelgood meer, al vind ik het best leuk. Maar op de een of andere manier vind ik alles toch nogal op elkaar lijken in dit genre, al vind ik het wel fijn om dit soort boeken voor tussendoor te lezen.

En toen kwam ik met een griepje in een leesdipje en had ik nergens zin meer in. Alle boeken waar ik in bezig was, vond ik maar matig en ik snuffelde tussen mijn audiobooks. En toen kwam ik Café Zon & Zee tegen en besloot ik om toch maar eens te gaan luisteren, want ik vermoedde dat het een boek zou zijn dat snel doorlas en waarbij je niet teveel bij na hoeft te denken, precies wat ik nodig had.

Behalve bovenstaande dingen had ik weinig verwachtingen en ik begon eraan. Het boek is inderdaad precies wat ik verwachtte: een lekker, luchtig doorleesboek waar je niet teveel bij na hoeft te denken. De personages zijn leuk, maar ze blijven voor mij vrij vlak en ik kan ze niet helemaal voor me zien. Ik leefde wel met ze mee, dus helemaal vlak blijven ze niet.

In het boek zitten niet echt onverwachte gebeurtenissen, want ik had het einde eigenlijk aan het begin al aan zien komen. Nu is dit ook niet het genre voor epische gebeurtenissen, dus ik was niet teleurgesteld. Café Zon & Zee is een boek dat voldeed aan mijn verwachtingen.

Ik vind de schrijfstijl van Jenny Colgan wel fijn, want ook al kabbelt het vooral een beetje voort: ik was toch nieuwsgierig hoe het met iedereen af zou lopen en hoe het verder zou gaan. Ik wilde het boek wel uitlezen toen ik eenmaal begonnen was.

Het was een leuke feelgood, maar ik vond hem niet superbijzonder of zo. Het was gewoon een fijne feelgood, dus als dit je genre is, dan is dit echt een boek dat je moet lezen. Het is prima voor tussendoor, maar ik denk niet dat ik het boek over twee jaar me nog zal herinneren, want het heeft daarvoor gewoon niet zoveel indruk gemaakt. Van mij krijgt Café Zon & Zee 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: