Recensie Campus Crush

Recensie Campus Crush

Recensie Campus CrushCampus Crush
ISBN: 9789020536836
Publicatiedatum: november 2019
Aantal bladzijdes: 128
Goodreads

'Campus crush' is het eerste deel van de Radio Romance-serie door Lis Lucassen. Laat je meevoeren naar Western State University en ontmoet campusradio-dj Zach.

'It's just a little crush...' Maar dan wel héél little, want in 'Campus crush' van Lis Lucassen heeft de liefde tussen Iris en Zach slechts 0,01 procent kans van slagen. Tenminste, als Iris haar eigen app mag geloven. Ze ontwikkelde 'Scrub' om op basis van social media te voorspellen hoe goed twee mensen matchen. Als Zach, de hotste dj van de campusradio, haar app vroegtijdig in handen krijgt, ziet hij dat hij en Iris de laagste matchscore ever hebben. Op dat moment besluit hij te bewijzen dat hij beter is dan algoritmes. Do opposites attract?

Campus Crush vertelt het verhaal over de verlegen Iris die een app heeft ontwikkeld om te zien of de relatie met jouw date kans van slagen heeft. Alleen die app valt in de verkeerde handen. Namelijk die van radio-dj Zachary…

Campus Crush is geen heel verrassend boek, want je weet vanaf de eerste bladzijde waar het uiteindelijk naartoe gaat. Niet dat het erg was, want daarom wilde ik dit boek juist lezen. Ik had nog steeds last van een dip en wilde graag wat luchtige, van origine Nederlandse boeken lezen.

En ik werd niet teleurgesteld, want ik kreeg wat ik verwachtte. Echte onverwachte plotwendingen zitten er niet in, al zit er wel een scene die je in het tweede boek terug ziet komen. Daar is hij vrij belangrijk. Maar dat kan ook niet, want het boek is best wel kort.

Ik vind de schrijfstijl van Lis Lucassen per boek beter worden.

De personages waren best oké, maar ik miste diepgang. Is natuurlijk lastig in een kort boek, maar vond het wel jammer. Wel een pluspunt dat Iris ook minpunten (Lol) heeft. Ze heeft ergens last van en dat vond ik wel tof gedaan. En ook fijn dat Zach ook aan het woord komt, dat vind ik altijd fijn. Vooral omdat je dan een andere kijk op de zaak krijgt.

Campus Crush is een kobo exclusive en dus alleen bij Kobo te vinden. Dat vind ik wel een nadeel, want daardoor moet ik weer wat met Kobo en ik heb geen Kobo e-reader. Ik heb dus maar op mijn tablet gelezen. Dat vond ik best vervelend. Wist ik natuurlijk vantevoren, maar wel jammer.

Wat ik ook erg jammer vond was dat het zich weer in Amerika afspeelt. Ik zou het veel leuker vinden als er meer New Adults zouden zijn die afspelen in Nederland. Want kom op, in ons land kunnen New Adults zich ook prima afspelen.

Campus Crush vond ik een aardig boek dat vlot geschreven is. Ik vind de schrijfstijl van Lis Lucassen per boek beter worden. Je ziet duidelijk groei en ontwikkeling en dat vind ik fijn. Ook leuk dat er per hoofdstuk de titel van een liedje boven staat die op het hoofdstuk slaan. Een aantal kende ik al, dus dat is extra leuk.

Campus Crush krijgt van mij 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: