Recensie: Carry On

Recensie: Carry On

Recensie: Carry OnCarry On
Auteur: Rainbow Rowell
Uitgever: MacMillan
Publicatiedatum: 6 oktober 2015
Genres: Fanfiction, Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 522
Goodreads

Simon Snow is the worst chosen one who’s ever been chosen.

That’s what his roommate, Baz, says. And Baz might be evil and a vampire and a complete git, but he’s probably right.

Half the time, Simon can’t even make his wand work, and the other half, he sets something on fire. His mentor’s avoiding him, his girlfriend broke up with him, and there’s a magic-eating monster running around wearing Simon’s face. Baz would be having a field day with all this, if he were here—it’s their last year at the Watford School of Magicks, and Simon’s infuriating nemesis didn’t even bother to show up.

Toen ik las dat er een boek verschenen was over Simon Snow, de jongen over wie Cath fanfics schrijft in Fangirl, wist ik dat ik het boek moest hebben. Ik vond Fangirl zo’n ontzettend tof boek, al vond ik die fanfic-stukjes soms wel iets teveel van het goede. Maar toch was ik benieuwd naar het boek over Simon Snow en Baz.

In het begin kwam ik echt niet in het boek. Niet omdat het slecht geschreven was, want dat was het niet. Daar was ik stiekem een beetje bang voor. Vooral omdat ik Fangirl geweldig vond en Eleanor & Park verschrikkelijk. Maar iemand zei al dat Carry On meer de schrijfstijl van Fangirl was en toen was ik een beetje gerustgesteld.
En het klopte wel, want de magie van dat boek, zat ook in Carry On. Maar dat ontdekte ik niet meteen en ik heb me met moeite door de eerste bladzijdes heen geworsteld.

Een ander punt waarom ik er niet in kon komen, was omdat het me gewoon echt teveel aan Harry Potter deed denken. Er waren dan wel dingen anders, maar toch voelde het als een fanfiction van dat boek. Het is lastig om origineel te zijn als het gaat over een tovenaarsleerling met magie en daar was ik me ook wel van bewust. Maar dit leek zoveel op Harry Potter dat ik me er niet van los kon koppelen. Dit werd wel minder naarmate ik verder in Carry On kwam.

Het concept: de fanfiction schrijven zoals je personage die schrijft, vind ik wel heel cool en origineel. Dat heb ik ook nog nooit iemand zien doen. Wel fictieve characters die een boek schrijven, maar nog niet dat dat boek dan ook echt uitgebracht is. Het zou nog grappiger geweest zijn als Rainbow Rowell het had uitgebracht onder de naam van Cath, maar ik snap waarom daar niet voor gekozen is.

Het boek wordt verteld vanuit een heleboel mensen en dat verwarde me een beetje, want ik dacht eigenlijk dat alleen Simon Snow de hoofdpersoon zou zijn, maar ik denk dat er wel een stuk of acht aan het woord komen. Sommigen vaker dan anderen. Ik snap waarom het bij een aantal gedaan is, maar niet bij iedereen. Voor mij bleven bijna alle personages vrij vlak en ik zag niet echt de toevoeging van de meesten. Alleen Simon en Baz kwamen echt goed uit de verf en eerlijk is eerlijk: dat vond ik ook de leukste stukjes. Vooral Baz vond ik erg leuk geschreven.

In Carry On komen best wat plotwendingen voor die ik niet aan had zien komen en het einde voelde voor mij ook een beetje raar. Een beetje als een mindfuck ofzo, als iets heel raars. Maar het was origineel, dat absoluut wel.

Het hele boek was origineel en ook al ben ik niet extreem enthousiast over het boek, ik ben blij dat ik dit boek leuker vond dan Eleanor & Park. Misschien was dat gewoon echt mijn boek niet en heb ik liever dat Rainbow boeken schrijft over fangirls en over tovenaarsleerlingen.

 

[bol_product_links block_id=”bol_569d3c587cf98_selected-products” products=”9200000038394128″ name=”Carry” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 gedachten over “Recensie: Carry On

  1. Hm ik zit de hele tijd te twijfelen of ik het boek moet lezen, want ik ben dus ook niet zo’n fan van Eleanor en Park en ben dus bang dat het ook weer zo langdradig en sloom is 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: