Recensie: City of Ghosts

Recensie: City of Ghosts

Recensie: City of GhostsCity of Ghosts
ISBN: 9781338111033
Auteur: V.E. Schwab, Victoria Schwab
Series: Cassidy Blake #1
Uitgever: Scholastic
Publicatiedatum: 28 augustus 2018
Genres: Audiobook, Fantasy, Paranormal
Aantal bladzijdes: 272
Goodreads

Cassidy Blake's parents are The Inspectres, a (somewhat inept) ghost-hunting team. But Cass herself can REALLY see ghosts. In fact, her best friend, Jacob, just happens to be one.

When The Inspectres head to ultra-haunted Edinburgh, Scotland, for their new TV show, Cass—and Jacob—come along. In Scotland, Cass is surrounded by ghosts, not all of them friendly. Then she meets Lara, a girl who can also see the dead. But Lara tells Cassidy that as an In-betweener, their job is to send ghosts permanently beyond the Veil. Cass isn't sure about her new mission, but she does know the sinister Red Raven haunting the city doesn't belong in her world. Cassidy's powers will draw her into an epic fight that stretches through the worlds of the living and the dead, in order to save herself.

City of Ghosts was een boek dat ik wel wilde lezen, maar vooral omdat het van Victoria (of V.E.) Schwab is en ik haar boeken tof vind. Ze schrijft niet bepaald alledaagse boeken en ze is bizar goed in het beschrijven van een specifieke sfeer. Iets wat alleen zij kan. Ik kocht de paperback vond het boek, vastbesloten om het snel eens te lezen en toen kwam ik het boek als luisterboek tegen in mijn app. Ik had net een ander boek uit, dus ik besloot om City of Ghosts te gaan luisteren. Ik heb bij Victoria altijd best hoge verwachtingen en ook bij dit boek. Maar kwam dat deze keer wel uit?

Het is geen dik boek. Dat verbaasde me toen de paperback binnenkwam en ook het voorlezen van het boek duurt niet echt lang. Net 5 uur en dat is niet echt lang. En eerlijk gezegd vond ik de dikte – of dunte – een groot minpunt aan dit boek. Sommige boeken zijn goed als ze dun zijn, maar dat geldt niet voor City of Ghosts. Men zegt dat het een kinderboek is – en daar staat het ook bij in mijn luisterboekenapp -, maar zelf vond ik het meer een Young Adult. Cassidy is een jong meisje, maar geen kind meer. Het past wel bij het Young Adult genre, al geef ik wel meteen toe dat het bij de boeken voor de jongere Young Adults hoort.

In het boek zitten wel wat onverwachte en ergens ook wel schokkende gebeurtenissen, maar omdat het zo dun is, is het allemaal best vluchtig beschreven en ook wel een beetje afgeraffeld.

City of Ghosts vond ik voelen als een boek dat een beetje afgeraffeld was en ‘een snel boek voor tussendoor’. Het verhaalidee was heel tof, maar ik vond het er niet uitkomen. Het verhaal vond ik erg vlak blijven, net als hoofdpersoon Cassidy uit wie je alles ziet. Cassidy doet met mij niets. Ik voel niet echt met haar mee en ik dacht niet 1 keer: awh, wat zielig. Eigenlijk dacht ik helemaal niets bij haar en dat moet een personage wel hebben. Ik vond haar niet vreselijk, maar ook niet echt leuk of zo. Ik miste heel erg de diepgang in haar.

In het boek zitten wel wat onverwachte en ergens ook wel schokkende gebeurtenissen, maar omdat het zo dun is, is het allemaal best vluchtig beschreven en ook wel een beetje afgeraffeld. Het had best nog 150 bladzijdes dikker mogen zijn, dat zou beter geweest zijn voor het boek en ik denk dat ik het dan veel meer sterren gegeven zou hebben. Nu kwam het er helaas gewoon niet zo uit.

Ondanks dat ik City of Ghosts niet zo denderend vond, ben ik wel benieuwd naar de rest van de serie en hoop dat die boeken beter – en vooral wat dikker – zijn. Het boek was in elk geval slechter dan ik verwachtte helaas. Normaal vind ik alles van deze auteur tof, maar dit vond ik het minste boek dat ik van haar las. Van mij krijgt het boek 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: